Shrine – Aether

Shrine – Aether (7”)

Moment Of Collapse Records, 2013

Een nieuwe band uit Zweden welke volgens eigen zeggen de death metal van Entombed mixt met de sludge van het vroege Mastodon. Shrine laat voor het eerst haar geluid aan de wereld horen met Aether een 7” vinyl met daarop drie nummers.

Nu is het hier op deze drie tracks inderdaad sludge dat de klok slaat, zware riffs en lekker log ritmewerk. Dit wordt afgetopt met een vrij heldere scream die ook bij tijd en wijle de diepte wat opzoekt en een prettig geluid toevoegt. De opener kent iets meer uitgesponnen gitaarklanken met zelfs een iets oosters aandoend klankdeel tijdens het middenstuk. Birthmarks daarentegen verkent meer de hardcore-kant van het sludge-spectrum wat een agressiever geluid en een veel kortere track oplevert. Afsluiter Misfit Opening mixt een deel hardcore en een deel melodieus om zo een goede indruk achter te laten.

Of de band het hiermee gaat redden in een genre dat stilaan overbevolkt raakt, blijft natuurlijk de vraag maar deze single geeft in ieder geval blijk van kwaliteit.

Shrine
Tracklisting:

  1. Delusional Kings
  2. Birthmarks
  3. Misfit Opening

Line-up:

  • Gus Ring – Vocals, Guitars
  • Marcus Skön – Bass
  • Linus Marron de Martin – Guitar
  • Daniel Eklöw – Drums

Links: