Lovelorn Dolls – House Of Wonders

Lovelorn Dolls – House Of Wonders
Alfa Matrix, 2013

De wonderen zijn de wereld uit. Hier heb je er wéér zo eentje. Weer een gothpop-bandje met een uit het klassieke milieu verstoten geschoolde zangsloerie. Dat komt allemaal maar in de vuilnisbak, die het femal-fronted gothic-genre intussen geworden is, terecht. Als Belg is het bijna beschamend om het te zeggen, maar dit duo komt nog eens uit Brussel ook. Eerder was er een EP, dit is een eerste album.

Zeggen dat er werkelijk niets aan is, nee, dat mag niet. De synths zetten iedere keer echt wel een bepaalde sfeer neer. Sprookjesachtige muziekdoos-winkels, duistere hemelpoorten en zelfs machtige piramides haal je gemakkelijk voor de geest dankzij de dragende lagen en electro-impulsen. Binnen die sferen spuwen de gitaargargoyles best doordrenkende akkoordengordijnen, maar even vaak geraken ze niet verder dan wat alternatieve lead-vrolijkheid en sjofele lappenpoppen-rock. En ja, dan is er ons punkpopfeetje met een net ietsje te lieflijk Disney-timbre. Voor de feeërieke nummers is dat een zegen, maar de duistere songs krijgt ze niet ingekleurd. De zanglijnen liggen overigens niet lekker in het gehoor. Niet dat ze vals zingt (integendeel), maar de langgerekte melodieën zijn redelijk safe: weinig intonatie, nagenoeg geen uithalen, juist een paar tweede stemmen en een licht vervormde strofe maken het hier en daar ietsje uitdagender.

Om die reden is Euphoria eigenlijk het betere van het slechte. Een simpel en toch indringend tweestemmig refrein en een oorworm-keyboard die doorheen de snorrende rag-akkoorden kruipt. Het wonderbaarlijkste aan dit poppenhuisje is echter hun zelfkennis: dit soort afgevijlde alternatieve radiozender-gothic zal inderdaad ongeliefd blijven.

Tracklisting
Lovelorn Dolls - House Of Wonders

  1. Afterdark
  2. Purple
  3. Frozen Inside
  4. Save Me From Myself
  5. Mother Of The Universe
  6. No Life
  7. Inside My Head
  8. Feel Myself With You
  9. Aux Dieux
  10. In Your Room
  11. Euphoria
  12. Rats
  13. The Final Curtain

Line-up:

  • Kristell ‘Ladyhell’ Lowagie – Vocalen
  • Bernard ‘Corpus Christi’ Daubresse – Gitaar, keyboards

Links: