Encorion – Our Pagan Hearts Reborn

Encorion – Our Pagan Hearts Reborn
Sleazy Riders Records, 2013

Epische folk metal, Viking metal, pagan folk metal… Het regent omschrijvingen als het over Encorion gaat. En allemaal hebben ze gelijk natuurlijk. Waar die genregrenzen nu precies liggen, daar kan niemand een zinnig antwoord op geven. Ook ik niet.

Our Pagan Hearts Reborn is na Facing History and Ourselves het tweede album van deze Rotterdammers. Wat meteen opvalt is dat men de zaken productioneel een stuk beter voor elkaar heeft. Het geluid is een stuk duidelijker, krachtiger en meer in balans dan voorheen. Ook op muzikaal vlak biedt Encorion een breder scala van geluiden aan dan tevoren. Our Pagan Hearts Reborn is een gevarieerde folkmetalplaat geworden waarbij men vooral heeft gewerkt aan opbouw en dynamiek.

Toch kan ik niet anders dan vaststellen dat deze schijf weinig of niks toevoegt aan dit overvolle genre. De clichés worden aan elkaar geregen en het lijkt alsof elk idee goed genoeg was om dit plaatje te vullen. Dat is dan ook wat je krijgt: veel vulsel, maar bitter weinig inhoud.

Our Pagan Hearts Reborn is zeker geen slechte plaat en als hij twintig jaar eerder was verschenen, was het ongetwijfeld een belangrijke release geweest. Maar inmiddels is er al veel water door de zee gevloeid en zijn we een paar duizend van dit soort releases verder. Om echt indruk te maken zal men de ambitie toch wat moeten aanscherpen.

Tracklisting:Encorion - Our Pagan Hearts Reborn

  1. Our Pagan Hearts Reborn
  2. Fire Of Freedom
  3. Moonfall, Sunrise
  4. Spirit, We Are One
  5. Farewell To The Living
  6. Fate’s Illusion
  7. We Will Rise
  8. Buried In Our Lands

Line-up:

  • Michael Dubbelt- Bass, Vocals
  • Danny de Graaf – Guitar, Backing Vocals
  • Raymond Dubbelt – Harsh Vocals
  • Jark Zilverentant – Drums
  • Tessa Freeke – Violin, Backing Vocals

Links: