No Sun In San Francisco – Principles And Particles

No Sun In San Francisco – Principles And Particles

Eigen Beheer, 2013

Met de recente releases van Cult Of Luna en iets langer terug Neurosis bewijst een genre als post metal/hardcore springlevend te zijn. Ook de optredens en de kritieken vallen vaak goed uit. Tijd dus om hier in te stappen, moeten de Zwitsers van No Sun In San Francisco gedacht hebben, en hier is dus nu album nummer één.

Nu kan ik een hele lange analyse loslaten op deze plaat en de afzonderlijke riffs gaan analyseren of uitleggen hoe de ritmesectie zijn werk doet. Vertellen hoe goed geschoold de muzikanten zelf klinken en dat ze uitblinken op de respectievelijke instrumenten. Veel eerlijker zou het zijn om te zeggen dat de muziek inderdaad erg dicht in de buurt komt van Neurosis, Isis en Cult Of Luna, echter zonder de magie van die bands. Het klinkt allemaal prima als je even door de wat mindere productie heen luistert maar het is gewoon nergens zo pakkend.

Dat maakt deze plaat nog steeds een best aardig debuut echter zonder een echt eigen geluid. Uiteraard is dit wel geschikt voor de die-hard liefhebber van alles wat in deze stroming valt.

NSISF
Tracklisting:

  1. Strangehole
  2. Northern State Activity
  3. Slow Burn
  4. They Thought It Could Tame The Horsewill
  5. The Great Failure
  6. Mind The Axe, Care For Them
  7. They Looked At Each Other Knowing JF Would Defeat Them All
  8. Omega Void
  9. Swelling Shores

Line-up:

  • Pablo – Growling
  • Bruno Allaki – Drums
  • Etienne Ducommun – Bass Beasting
  • Bruno Cetrangolo – Shredding
  • Raul Bortolotti – Shredding, Artsy Stuff

Links: