Melted Space – Between

Melted Space – Between
Season of Mist, 2013

Eerste album van Melted Space uit Frankrijk, de band rond toetsenist Pierre Le Pape (Wormfood, Embryonic Cells), die een veertigtal muzikanten uitnodigde voor deze EP. Onder hen bevinden zich
Liv Kristine (Leaves’ Eyes), Ashmedi (Melechesh), Black Messiah (Seth) en El Worm (Wormfood). Ik had al snel mijn bedenkingen bij deze “band”, niet in het minst omdat melted space gewoon slecht Engels is voor molten space. Hoe dan ook, de muziek werd gepresenteerd als electronic cinematic metal, wat het niet is. Dit is opera metal/musical metal, ook al zou je het niet zeggen aan de zeer geslaagde desolate hoes.

Tussen de favoriete artiesten van de man staan onder andere Ayreon, Avantasia en Within Temptation, meteen de drie grootste invloeden op dit album. Een mix van met gothic doordrongen metal, vooral ingezongen met vrouwelijke hoge vocalen, en symfonische dark metal. De verhaallijnen zijn zeer degelijk en bij momenten erg meeslepend. Op dat vlak zit het prima in elkaar. De sound van de gitaren en de drums is echter niet erg sterk. Overgeproduceerd en ontdaan van hun menselijke origine. Het staat in schril contrast ten opzichte van de vele realistische vocale gastbijdrages en sfeervolle synthpassages. Als je je op die twee laatste zaken focust is het echter een bovengemiddeld sterk album dat enkel “begeleid” wordt door een drum en gitaren. Ik hou dan ook vooral van de akoestische nummers op dit bijzondere plaatje. Hopelijk gaat het verder die richting uit met Melted Space.

Tracklisting:

Melted Space

  1. Return to the Land of the Forgotten
  2. Dying Legend
  3. They Were Brothers
  4. Si Vis Pacem…
  5. … Para Bellum
  6. The Man with Two Faces
  7. Welcome to This World
  8. When I Was a God (Acoustic Version)
  9. Dante’s Memory (Acoustic Version)
  10. War for the World (Operatic Mix)

Line-up:

  • Pierre Le Pape
  • 26 artiesten

Links: