Akitsa & Ash Pool – Split

Akitsa & Ash Pool – Split
Tour de Garde, 2013

Iedere reviewer krijgt er wel eens eentje voor zijn kiezen. Een obscure split van twee of meer bands die de handen ineen hebben geslagen. Speciaal voor mij heeft onze promoverdeler de split van Akitsa en Ash Pool geselecteerd. Twee zwartgallige gezelschappen uit respectievelijk Canada en de Verenigde Staten.

We trappen af met Akitsa, een duo dat zoals zoveel black metal-bands een enorme reeks aan releases op naam heeft staan. Deze Canadezen (uit Quebec komen ze) presenteren ook op deze zilverling een ruwe, lo-fi, soms tegen ambient aanschurende vorm van black die invloeden van zowel Burzum als Darkthrone bevat. Echter is het wel zo dat je het slechtste van beide bands even in de blender moet stoppen en hier nog een paar pollepels klinkkare bagger aan moet toevoegen, wil je iets bereiden dat een beetje op deze wanvertoning moet lijken. Riffs die mijn neefje van vier maanden zonder moeite uit zijn romper schudt gaan hier namelijk gepaard met een flutproductie om u tegen te zeggen. Weinig woorden aan vuil maken verder. De schelle, jammerlijk Varg-ambiërende snertvocalen maken het al niet veel beter.

Ash Pool uit New York heeft het nu wel heel makkelijk. Het zal dit duo weinig moeite kosten om de rotzooi van hun schijfgenoten te overtreffen. Zodoende klinkt deze eveneens wansmakelijke brok black gewoonweg best aardig. Ash Pool raast, heeft (klaarblijkelijk zonder enig verstand, maar toch) iets aan het geluid gedaan en weliswaar echte nummers op dit splitalbum weten te krijgen. Het is echter wel slecht materiaal hoor, maar simpelweg een revelatie in tegenstelling tot het muzikale equivalent van stront dat Akitsa eruit heeft gesmeten. Getormenteerde vocalen maken de boel compleet en tevens geschikt voor hen die verslaafd zijn aan illuster materiaal uit de black metal-stal. Slecht, maar desondanks in de goede zin van het woord.

Tracklisting:
Akitsa & Ash Pool - Split

  1. Akitsa – L’heure de vérité
  2. Akitsa – Tour de Garde
  3. Akitsa – Ne perdez jamais espoir
  4. Akitsa – Arraché à la mort, forcé à vivre et mourir à nouveau
  5. Akitsa – Voluptés pestilentielles
  6. Ash Pool – Death Has No Mother
  7. Ash Pool – The Ash Pool
  8. Ash Pool – Gemini The Winter Night
  9. Ash Pool – De-Stoning The Ephesus House

Line-up Akitsa:

  • O.T. – All instruments, Vocals
  • Néant – All instruments, Vocals

Line-up Akitsa:

  • Kris Lapke – Drums
  • Dominick Fernow – Vocals, Guitars

Links: