The Haverbrook Disaster – Weather the World

The Haverbrook Disaster – Weather the World
Let it Burn Records, 2013

Ik betwijfel dat het Duitse Karlsruhe een even ruige stad is al Boston, maar qua imago doen de Duitsers in ieder geval hun best. Muzikaal is The Haverbrook Disaster heel wat minder ruig. Na hun matige split van vorig jaar (waarop ze duidelijk de duimen moesten leggen voor Demoraliser) komen ze nu met hun eerste album op de proppen, Weather the World.

Gelukkig heeft The Haverbrook Disaster muzikaal wel een stap voorwaarts gezet. De muziek balanceert op de grens tussen hardcore en punk, met vocalen die eerder naar de punkkant overhevelen. Op enkele nummers (Rich Hearth II) komen er zwaardere vocalen tussenpiepen, maar die blijven spijtig genoeg beperkt. Een hoopje tough guys als achtergrondkoortje passeert ook regelmatig, wat het mee’zing’gehalte van sommige nummers de hoogte in jaagt (04 264 lijkt speciaal hiervoor geschreven). De nummers zijn sowieso redelijk eenvoudig te verteren, goed geschreven maar niets te ingewikkeld.

Met Weather The World heeft The Haverbrook Disaster een stap vooruit gezet en een vlot toegankelijk hardcore-album uitgebracht. Spek voor de bek van jonge scene kids die op concerten alle nummers willen meebrullen.

Tracklisting:
The Haverbrook Disaster – Weather the World

  1. Break Step
  2. Rich Heart I
  3. Tightrope Walkers
  4. 04 264
  5. The Chosen Few
  6. Cold Wind
  7. Epitaphs Become Meaningless
  8. Mother Sun
  9. Richt Heart II
  10. Outreach
  11. Know the Ropes

Line-up:

  • Andreas Villhauer – Vocals
  • Yannick Gentner – Drums
  • Andreas Hormuth – Guitars
  • Christian Tenzinger – Bass
  • Philipp Teuber – Guitar

Links: