7 H. Target – Psy Slam Damage

7 H. Target – Psy Slam Damage
Vertigo Records, 2013

Godverdegodver, na een halve track is de eerste pannenset (van de drummer) aan gort geslagen en verlangen mijn oortjes naar rust. Maar, mijn schoenen trappen als gevangen in een ADHD-aanval verder op de vloer en met de tong uit de mond beuk ik met mijn hoofd op de tafelrand. Waar je naar luistert word je mee besmet en deze slam death metal van de Russische band 7 H. Target is één van de meest veelbelovende slamreleases van dit jaar wat mij betreft. Mezelf zo goed mogelijk beheersend zit ik het album uit tot het bloed uit mijn oren komt druipen en de cortex van mijn linker hersenkwab ergens achter in mijn hoofd ronddobbert.

7 H. Target – Psy Slam Damage

De genialiteit van het eerste nummer wordt echter nergens op het album echt overtroffen. De tornado van drumgeweld raast naast een tsunami van loodzware slamriffs en guttural vocals hyperactief voort, het had ook niet meer beter kunnen worden. Dat nummer, getiteld Videodrome With 7 Hz Music bevat ook een zeer verrassende gitaarrif en perfect getimede akkoordenwisselingen om het geheel geleid chaotisch te houden. Geschiftheid in bijna drieënhalve minuut, van een band die de gemiddelde kwaliteit van dit genre weer even flink opmontert.

Na Videodrome With 7 Hz Music dus nog vijf slokdarmverrekkende tracks. Weer een stapje dichter bij permanente gehoorbeschadiging. Een pareltje uit Rusland, waar zo nu en dan echt wel goede metal vandaan komt. Techniek, überbrutaliteit, als een geoliede machine van extreme guttural slam, mij achterlatend zoals het heerschap op de cover zich op dat moment moet ‘voelen’. Coyote Records is goed bezig dit jaar, laat maar meer van dit onze kant op komen!

Tracklisting:
7 H. Target – Psy Slam Damage

  1. Videodrome With 7 Hz Music
  2. Grenade In The Hand
  3. Gun-In-Cunt
  4. Dead But Rising
  5. Tetsuo Rising
  6. Metro. Tetsuo vs. Woman. Psy Slam Damage
  7. Mindestroyer Dance

Line-up:

  • Matteo Bazzanella – Lead Vocals
  • Ramon Mercado – Backing Vocals
  • Yoshinori Konno – Mad Screems
  • Aleksey Menshov – Guitars
  • Konstantin Korolev – Bass
  • Mikhail Panfilov – Drums

Links: