Corrosion Of Confirmity – Megalodon

Corrosion Of Confirmity – Magalodon
Candlelight, 2013

Ze zijn productief, de mannen van Corrosion Of Confirmity! Een full-length cd en nu deze EP op iets meer dan een jaar tijd, het wijst zonder meer op creativiteit.

Ik kan nu al wel zeggen dat wie de cd goed vond met deze EP geen problemen zal hebben. Vijf nummers krijg je voorgeschoteld en zwakkelingen zijn er niet bij. Openen doen ze met het in Black Sabbath-dampen gedrenkte Feed On. Aanvankelijk heel erg traag en doomy, bloeit dit nummer open tot een lekker doordravende track die de weg vrijmaakt voor het daaropvolgende Priest Brains. Heel deze song is gebouwd rond een waanzinnig zware, zeer uptempo riff. Daarrond houden ze het redelijk minimalistisch, wat een heel aparte, wat bevreemdende sfeer teweeg brengt. Nu ja, het gaat dan ook over draken. Megalodon is dan weer een trager, ietwat funky nummer met sterke invloeden van southern rock. Af en toe lekker hoekig ook. De bezwerende stukjes die na het refrein komen geven het een moeilijk te omschrijven, psychedelisch sfeertje. Strong Medecine Too Late bevat datzelfde sfeertje, met eveneens die southern-invloeden. Het is alleen wat sneller en snediger, met goeie, zware stonerriffs.

Alle hierboven beschreven invloeden komen nog eens samen in het laatste nummer The Vulture. Weeral een stevige brok stoner met wat Sabbath-invloeden. Besluitend kan je rustig stellen dat dit een moker van een EP is waarop werkelijk alles klopt. Wie van groffe, doffe stoner met sterke southern rock-invloeden houdt kan dit blind aanschaffen. Anderen ook.

Tracklisting:
Corrosion of Conformity – Megalodon

  1. Feed On
  2. Priest Brains
  3. Megalodon
  4. Strong Medecine Too Late
  5. The Vulture

Line-up:

  • Woody Weatherman – Vocals, guitars
  • Mike Dean – Bass, vocals
  • Reed Mullin – Drums, percussion, vocals

Links: