Toxic Holocaust – From the Ashes of Nuclear Destruction

Toxic Holocaust – From the Ashes of Nuclear Destruction
Relapse Records, 2013

Joel Grind en de zijnen laten via Relapse weer eens iets van zich horen. Geen nieuwe full length dit keer, maar een compilatieplaat met singles, en zeldzame tracks zoals demoversies en materiaal afkomstig van de vele splits waar Toxic Holocaust op te horen is. Thrash!

Rauwe thrash om precies te zijn, totaal niet chronologisch op schijf gedumpt om de liefhebbers van het genre te bevredigen. Want laten we eerlijk zijn, Toxic Holocaust lijkt er alles aan te doen om zo authentiek mogelijk te klinken. Op From the Ashes of Nuclear Destruction wordt dit nog maar eens duidelijk gemaakt. Of je nu naar de demoversie van 666 (afkomstig van de debuutplaat Hell on Earth uit 2003) luistert of Deathmaster (van de gelijknamige single uit 2004) erbij pakt; Toxic Holocaust maakt onvervalste thrash in het straatje van Sodom langs oer-Slayer en Skeletonwitch naar Venom. Rollende ritmes gaan zo goed als een uur continu door, uiterst kenmerkende riffs zitten al in je vervuilde oorschelpen genesteld na een korte luistersessie en de vocalen van Grind blazen op demonisch geproduceerde wijze de ene doodswens na de andere naar buiten. Een nucleaire “fucking” oorlog hier, anale seks met Jesus “fucking” Christ daar… Het is zo conservatief als eender welke inspiratiebron van deze band, maar toch blijft het zeer vermakelijk om naar te luisteren.

Leuk om de ontwikkeling van deze band eens onder de loep te nemen met deze compilatieschijf. Op wat verschillen in het geluid na, is die er namelijk niet. Joel Grind krijgt het voor elkaar om relatief fris zijn belegen ding te doen, en het wordt nog gewaardeerd ook. Een beetje liefhebber van dit genre is reeds bekend met Toxic Holocaust en zet ook deze verzamelaar met plezier op. Of het nu is om de bedreven liefde met je trouwe viervoeter muzikaal te ondersteunen, of gewoon je (andere) dagdagelijkse zaken te voorzien van wat viezige muzikaliteit… het werkt.

Tracklisting:
Toxic Holocaust - From the Ashes of Nuclear Destruction

  1. Intro
  2. Metal Attack
  3. Deathmaster
  4. Created to Kill
  5. Ready to Fight
  6. Arise from the Cemetery
  7. Thrashing Death
  8. Send Them to Hell
  9. Never Stop the Massacre
  10. Army of One
  11. Death Camp
  12. Reaper’s Grave
  13. Death Brings Death
  14. In the Name of Science
  15. Nuke the Cross
  16. Suicide Eye
  17. 666
  18. Bitch
  19. Agony of the Damned
  20. A.T.O.M.I.C.
  21. We Bring Em Hell
  22. Altar-ed States

Line-up:

  • Joel Grind – vocals, guitar, bass, drums
  • Phil Zeller – bass, vocals
  • Nick Bellmore – drums

Links: