Saint Alvia – Static Psalms

Saint Alvia – Static Psalms
Divergent Records, 2013

Als mooie afwisseling tussen al het donker metalen geweld kreeg ik dit schijfje van Saint Alvia op mijn deurmat. De vrolijke, ouderwetse punk van deze band zorgt voor een heerlijk zomers sfeertje, ideaal voor als je in de vroege 80’s op het strand zou zitten.

Wat deze muziek vooral zo fijn maakt, is zijn ontwapenende eenvoud. Geen ingewikkelde ritmes of diepgaande lyrics, in tegendeel, een simpel akkoordenpatroon, straight-forward drums en een laag distortion over het geheel en de heren zijn klaar. Ondanks deze weinig gecompliceerde manier van schrijven, blijft Static Psalms toch tot het einde gevarieerd.

Dit lukt vooral doordat bijna elk lid van de band meezingt, waardoor je bijna nooit twee keer achter elkaar dezelfde stem hoort. Dit, gecombineerd met de afwisseling tussen een zonnig, licht distorted gitaargeluid en de wat gruizigere stonerklanken, zorgt dat er zelfs binnen de simpele formule van Saint Alvia ruim voldoende aan creativiteit te vinden is.

Als je dus van old school punk houdt, trek dan meteen je versleten spijkerjack aan om naar de winkel te rennen (of laat hem uit, aangezien het weer eindelijk goed genoeg is voor het bovengenoemde strand), want Static Psalms is een echte aanrader geworden.

Saint Alvia - Static Psalms

Tracklisting:

  1. When I Die
  2. Whispering to the Dead
  3. Define Me
  4. Murder in a Motel
  5. Mother’s Day
  6. Whiskey Business
  7. Jonxer
  8. The Pressure
  9. Okusa
  10. Mary Shelly
  11. The Commute
  12. Get Up And Go!
  13. Not Our World

Line-up:

  • Greg Taylor – Guitar, Vocals
  • Greg Fisher – Guitar
  • Jon Laurin – Keys
  • Ben Rispin – Vocals
  • Matt Richmond – Drums
  • Adam Michael – Bass

Links: