Dizziness – Offermort Heritage

Dizziness – Offermort Heritage
Apocalyptic Art, 2013

Het kan aan mij liggen, maar Dizziness vind ik niet meteen de meest geschikte naam voor een black metal-band. Gelukkig kende ik dit Griekse gezelschap al van hun split met Lykauges (At the Whirlwind of Our Storm), waar ze met hun Noors-klinkende black aardig voor de dag kwamen. Dan maar een langspeeldebuut produceren, moeten ze gedacht hebben.

Er is weinig veranderd aan het recept van Dizziness. Dankzij een meer uitgebalanceerde – nettere – productie is er een pak transparantie toegevoegd aan de negen nummers en werden de meeste missertjes gecorrigeerd. Brutaliteit en woestenij is absoluut geen prioriteit meer, in de verste verte niet, de nadruk komt meer en meer te liggen op een epische pagan grandeur die vooral dankzij lange halfmelodische gitaarlijnen bewerkstelligd wordt. Hier en daar doet het gitaarspel me zelfs aan Ancient Rites denken, maar even goed aan een iets tragere versie van Naer Mataron.

Ondanks de enkele talenten van deze band zal het toch vooral de naam zijn die hen beperkte bekendheid zal bezorgen. Griekenland heeft een lange black metal-traditie en dat zorgt voor een vrij hoog gemiddeld niveau, wat dit Offermort Heritage echter niet zal overstijgen.

Tracklisting:
Dizziness

  1. Uplifting Touch
  2. For Glory and Pride
  3. Polemos
  4. Triumph of a Superior Idea
  5. The Age of Darkness
  6. Mortuus Spes
  7. Unveiling the Truth of Universe
  8. Offermort Heritage
  9. Nyx

Line-up:

  • Moscho – Guitars
  • Pyriflegethon – Guitars, Bass
  • Yngve – Drums
  • Gareth – Vocals

Links: