Oliva – Raise The Curtain

Oliva – Raise The Curtain

AFM Records, 2013

Na het heengaan van Matt LaPorte had Jon Oliva even geen zin om zijn aandacht op een Jon Oliva’s Pain-album te vestigen. Wel voelde hij nog steeds de dringende behoefte om alle muziek die zijn broer Chris ooit in demo-vorm of anderszins opnam uit te brengen. En zo tref je dan ook op Raise The Curtain, het eerste solo-album van de zware man, wederom een aantal Chris Oliva-riffs en ideeën aan.

Jon Oliva doet onder de vlag van Oliva niet veel anders dan dat hij doet met Jon Oliva’s Pain. Deze keer met een andere muzikale wederhelft, maar het vertrouwde geluid is aanwezig. Zij het een stuk avontuurlijker. Geen metalen grenzen deze keer. De elf tracks, twaalf op de bijzondere uitgave, zitten als vanouds kundig in elkaar en Jon’s stem is natuurlijk uniek in zijn soort. Echt verrassen doet Oliva dan ook niet. Soul Chaser, Armageddon, Big Brother, The Witch of Can’t Get Away klinken vertrouwd en zijn zonder uitzondering sterk. Slechts het bigband-achtige met toeters opgeleukte Ten Years en het funky Father Time zijn geslaagde zijpaden die ik nog niet eerder uit de koker van Jon Oliva heb mogen horen. Dat smaakt absoluut naar meer.

Raise The Curtain is een prima plaat die door zijn afwisseling en frivoliteit een stuk interessanter is dan de laatste Jon Oliva’s Pain. Op deze manier kan de beste man wat mij betreft nog jaren doorgaan. Liefhebbers van Trans Siberian Orchestra, Savatage en Jon Oliva’s Pain kunnen Raise The Curtain ongehoord in huis halen.

Tracklisting:
oliva

  1. Raise The Curtain
  2. Soul Chaser
  3. Ten Years
  4. Father Time
  5. I Know
  6. Big Brother
  7. Armageddon
  8. Soldier
  9. Stalker
  10. The Witch
  11. Can’t Get Away
  12. The Truth (bonus track)

Line-up:

  • Jon Oliva – zang, toetsen, gitaar
  • Dan Fasciano – toetsen, blaasinstrumenten
  • Chris Kinder – drums

Links: