Junkie Dildoz – Fuck You We Rock

Junkie Dildoz – Fuck You We Rock
Deadline Music/Cleopatra, 2013

Nog nooit schreven wij hier een letter in het Italiaans, toch lijkt Zware Metalen wereldberoemd in de hele Italiaanse muziekwereld. Iedere keer weer weten de meest exotische labels, agents en artiesten uit de laars ons te vinden. Niet altijd een onverdeeld genoegen voor schrijver, lezer en luisteraar, moeten we er eerlijk bij zeggen. Deze keer krijgen we een EP aangeboden door Junkie Dildoz een sleaze metal-band uit Florence. Eind vorig jaar werd de EP Fuck You We Rock in eigen beheer uitgebracht en nu stuurt men ons dit schijfje toe om eens te zien of het ook buiten Italië enige kans maakt.

Sleaze rock à la New York Dolls met wat punk, new wave en heavy metal-invloeden, dat wordt gespeeld. Niet slecht allemaal, maar het komt wat gedateerd en achterhaald over en bovendien is een beetje eigen en herkenbaar geluid maar moeilijk te ontdekken. Men is vanaf 2008 bezig en bracht dus in die tijd twee EP’s in eigen beheer uit. Daaruit moge wel blijken dat een echt grote doorbraak op dit moment niet echt voor de hand ligt.

Schreeuwerige zang, wat iele gitaarlijnen en wat te weinig melodieus werk naar mijn zin voor dit genre, maar verder wel lekker in het gehoor liggend. Dat is de omschrijving van de muziek van Junkie Dildoz afgaande op het beluisteren van deze cd. Geen hoogvlieger, maar ook niet echt slecht en ik denk dat ik er zo wel alles over gezegd heb, wat er over te zeggen valt.

Tracklisting:
JD

  1. Fuck You We Rock
  2. I’m a Gun
  3. If I Have Enough Time
  4. You Wring My Heart Apart
  5. Sometimes She Dies

Line-up:

  • Tommy Blazer – Vocals
  • Phil Snakebite – Guitars, backing vocals
  • J.J. Monroe – Guitars, backing vocals
  • Eric Sandiego – Bass, backing vocals
  • Brian “Heavy” Ancillotti – Drums

Links: