Jex Thoth – Blood Moon Rise

Jex Thoth – Blood Moon Rise
I Hate Records, 2013

Dat doomrock nog steeds erg levendig is bewees In-Graved enkele dagen geleden ook al, een genre dat opnieuw lijkt op te bloeien, te zien aan de vele aanleveringen bij onze redactie. Natuurlijk is het nooit dood geweest, maar de nieuwe releases zijn opvallend sterk te noemen. Zo ook deze, van Jex Thoth, met haar gelijknamige band.

Een album dat fans van vele bands tevreden zal stellen. Blood Moon Rise heeft regelmatig de sfeer van Pink Floyd (Into A Sleep bijvoorbeeld) en is in zijn geheel een psychedelische trip met een erg fijne vocale partij. De enigszins verwarmende stem van Jex zelf is één van de sterke punten van deze band. Zuiver en zwoel, maar toch zeer geschikt voor het genre. Blue Öyster Cult en Jefferson Airplane zijn trouwens ook van kleine invloed geweest op dit werk.

Golvende melodieën, loepzuivere gitaarpartijen en rijke composities op deze tweede release van de band. Randall Dunn, producer van onder andere Sun O))) was ook betrokken bij het tot stand brengen van deze schijf. Tijdloze, zweverige doomrock, geschreven op basis van klassiekers. De negen tracks zijn stuk voor stuk prachtplaatjes en werken daarbij ook nog eens enorm rustgevend en ontspannend met prachtige atmosferische escapades.

Tracklisting:
Jex Thoth – Blood Moon Rise

  1. To Bury
  2. The Places You Walk
  3. The Divide
  4. Into A Sleep
  5. And The River Ran Dry
  6. Keep Your Weeds
  7. Ehjä
  8. The Four Of Us Are Dying
  9. Psyar

Line-up:

  • Jex Thoth – Vocals
  • Nico Kain – Guitar
  • Matt Jacobs – Guitar
  • Danny Gonzalez – Bass
  • Nick Johnson – Drums

Links: