Alkaline Trio – My Shame Is True

Alkaline Trio – My Shame Is True

Epitaph Records, 2013

Voor mij een volledig onbekende band, maar ik moet zeggen dat mijn kennis van melodieuze en poppy punk stokt bij bands als The Offspring, Pennywise, Bad Religion en dergelijke. Niet dat ik Alkaline Trio direct in die hoek wil duwen, maar qua platenmaatschappij zitten zij wel in het zelfde oord. Alkaline Trio heeft al een hele rits platen uitgebracht. My Shame Is True schijnt alweer album nummer negen te zijn!

Alle tracks op My Shame Is True kloppen. Alkaline Trio verstaat de kunst om een goed liedje te schrijven. Een technisch goed liedje dan. De muziek is overduidelijk bedoeld voor de radio. Nergens springt de band uit de band, het is clean en op het steriele af. Gladde refreintjes, die ook nog eens meerstemmig worden gezongen. Hoog meezinggehalte ten gevolg. Het is als een alchoholvrije cocktail. Ziet er leuk uit, smaakt best redelijk, maar je bestelt er niet nog één.

Zonder de vorige platen van deze poppy punkers te kennen taxeer ik dat My Shame Is True naadloos in de discografie van de band past. Prima luchtig, zomers plaatje. Twaalf nummers in minder dan 40 minuten. Niets-aan-de-hand-liedjes met af en toe wat gekwetste adolescenten-teksten. Typisch Amerikaans. Hier zijn veel liefhebbers voor. Maar niet per se in de lage landen.

Tracklisting:
alkaline

  1. She Lied To The FBI
  2. I Wanna Be A Warhol
  3. I’m Only Here To Disappoint
  4. Kiss You To Death
  5. The Temptation of St. Anthony
  6. I, Pessimist
  7. Only Love
  8. The Torture Doctor
  9. Midnight Blue
  10. One Last Dance
  11. Young Lovers
  12. Until Death Do Us Part

Line-up:

  • Matt Skiba – gitaar, zang
  • Dan Adriano – bas
  • Derek Grant – drums

Links: