Oblivious – Creating Meaning

Oblivious – Creating Meaning

Transubtans Records, 2013

Graveyard, Rival Sons, Witchcraft et cetera. Jonge bandjes met een oud geluid. Een geluid dat schurkt tegen de grote stadion-acts uit de jaren ’70. Aan dat rijtje mag je het Zweedse Oblivious ook toevoegen. Dit tweede album, het debuut kwam eind 2009 uit onder de naam Goons And Masters, is een prima plaat voor liefhebbers van retro hardrock.

Naast Thin Lizzy in By The Neck en het openingsnummer, en The Doors in Strike Gold wordt de moerstaal in het bluesy Bjälken I Ditt Öga geëerd. Oblivious maakt redelijk ‘nette’ hardrock. Het swingt en de gitaren kennen maar weinig effecten. Creating Meaning is dan ook prima te verteren. Het songmateriaal is lekker afwisselend en de nummers zitten prima in elkaar.

Tot voor een aantal jaren geleden had een band als The Hellacopters binnen Zweden het alleenrecht om dit soort muziek te berde te brengen. Die band is door verschillende acts al links en rechts ingehaald. Het duurt niet lang meer of Oblivious gaat er eveneens op en er over. Wel ben ik benieuwd wanneer dit ‘genre’ onder zijn eigen gewicht gaat bezwijken. Check voor de lol even de homepage van de platenmaatschappij en zie hoeveel acts er alleen al bij dit label onder contract staan…

Tracklisting:
obli

  1. Silver Tongue
  2. Strike Gold
  3. Deluded Darling
  4. Bjälken I Ditt Öga
  5. What A Trip
  6. By The Neck
  7. You Are The Wall
  8. Entering The Night

Line-up:

  • Isak – Vocals
  • Sven – Guitar
  • Böris – Guitar
  • Per – Bass
  • Jocke – Drums

Links: