Doogie White & La Paz – The Dark And The Light

Doogie White & La Paz – The Dark And The Light

Metal Mind Records, 2013

Doogie White heeft de dubieuze eer om de laatste zanger te zijn van Rainbow. Voordat hij zich halverwege de jaren ’90 bij het ensemble van Richie Blackmore aansloot had hij al carrière in de marge van de hardrock meegemaakt. Begin jaren ’80 leidde de Schot, die ooit auditie deed bij Iron Maiden, maar Blaze Bayley voor moest laten, de band La Paz. Een op bluesy schema’s geënte rockband. Echt veel is het nooit geworden, maar vorig jaar verscheen daar plots Granite van Doogie White & La Paz zoals de heren zich noemen. En krap een jaar later komt de band met een vervolg.

The Dark And The Light staat vol smeuïge bluesy hardrock zoals Whitesnake die in de eerste helft van de jaren ’80 maakte. Doogie is en blijft een prima zanger en de composities zijn van een prima niveau. De geest van Rainbow waart rond via het sporadisch aan de oppervlakte komende toetsengeluid en nummers als Men Of War. Dat er ook prima met de gitaar gesoleerd wordt bewijst de semi-ballad Lonely Are The Brave of het swingende Sweet Litle Mistreated. Ondanks de ouderwetse elementen klinkt The Dark And The Light eigentijds.

Doogie White is inmiddels ook lid van het heropgerichte Tank, de Britse variant dan, waar zijn aandacht naar uit zal gaan. Het is vooral te danken aan zijn liefde voor dit soort classic rock en de lol die er van af straalt dat het pas tweede album van Doogie White & La Paz het daglicht ziet. Of zoals White zelf aangeeft: Old Habits Die Hard. Liefhebbers van de zang van Doogie White en bands als Thunder, Whitesnake en toch ook Rainbow moeten The Dark And The Light zeker een kans geven.

Tracklisting:
doogie

  1. Little Black Book Of Songs
  2. Don’t Drink With The Devil
  3. Old Habits Die Hard
  4. Burlesque
  5. The Good Old Days
  6. De La Luz
  7. Devil In Disguise
  8. Lonely Are The Brave
  9. Shadow Of Romance
  10. Sweet Little Mistreated
  11. Men Of War
  12. The Fallen

Line-up:

  • Doogie White – zang
  • Paul McManus – drums
  • Chris McSherry – gitaar
  • Andy Mason – toetsen
  • Alex Carmichael – bas

Links: