Antigama – Meteor

Antigama – Meteor
Selfmadegods Records, 2013

Voor liefhebbers van de betere grindcore zal Antigama geen onbekende meer zijn. De Polen staan al jaren voor strakke death/grind met invloeden van onder meer Leng T’che en Rotten Sound. Twee bands waar ik een boon voor heb, dus ik had goede hoop voor dit Meteor, ondanks de eigenaardige coverart.

Het album begint sterk, met vier middellange grindcore-nummers. Een goede grunt, strakke drums en racende gitaren, maar toch opvallend toegankelijk voor grindcore. Prijzen gaan ze er niet mee winnen, maar het luistert lekker weg. Vanaf Fed By The Feeling wordt Meteor een beetje eigenaardig. Het nummer begint als een death ‘n roll-nummer, tot daar aan toe, maar naar het einde begint een hardrock-zanger complete gibberish uit te slaan. Echt een onwaarschijnlijk what-the-fuck-moment en totaal misplaatst.

Nadien wisselt het album tussen de strakke (en uitstekende) grindcore en totaal random shit. Stargate bevat wat industrial bliepjes en een scifi-sample, Turbulence is tweederde drum and bass en één derde gitaarsolo en Untruth ten slotte is een traag, strak industrial death-nummer. Goed, maar niet helemaal op zijn plaats.

Na een half uurtje Meteor eindig ik met een dubbel gevoel. De grindcore is uitstekend, maar er staan naar mijn smaak iets te veel losse flodders en frivoliteiten op dit album om het een blijver te maken. Swing and miss.

Tracklisting:
Antigama - Meteor

  1. Collapse
  2. The Key
  3. Prophecy
  4. Meteor
  5. Fed By The Feeling
  6. Crystal Tune
  7. Stargate
  8. The Signal
  9. Turbulence
  10. Perfect Silence
  11. Untruth

Line-up:

  • ?ukasz Myszkowski – Vocals
  • Sebastian Rokicki – Guitars
  • Micha? Zawadzki – Bass
  • Pawe? Jaroszewicz – Drums

Links: