Sons Of Lioth – Large Hadron Collider Spider

Sons Of Lioth – Large Hadron Collider Spider
Eigen beheer, 2013

Lioth is de Übermensch in een bij mekaar gefantaseerde wereld waarin ze voor zichzelf een rol hebben weggelegd als uitverkoren zonen van hun oppergod. Hun missie: de wereld prepareren voor Zijn nakende komst. Dat staat er tenminste op de website van de band. Juist ja. Of deze Belgen hebben veel fantasie, of het gebruik van cannabis en paddo’s wordt sinds enige tijd gedoogd door onze zuiderburen.

Hoe het ook zij, Sons Of Lioth brengt ons op deze ep een vijftal nummers die het midden houden tussen Judas Priest en Iron Maiden, met name vanwege het stemgeluid dat regelmatig aan Bruce Dickinson doet denken. De teksten worden met de nodige humor gebracht en dat geeft een verfrissende indruk. Het imago dat de band uitstraalt draagt daar aan bij en komt oprecht over. Met andere woorden: Sons Of Lioth heeft er duideljk zin in en staat 100% achter hetgeen gebracht wordt.

Verder is het weinig opzienbarends wat er wordt gebracht. Standaard heavy metal, degelijk uitgevoerd, dat wel. De bas staat vrij hard in de mix en drukt daarmee de gitaarpartijen wat naar de achtegrond. Jammer want de heren gitaristen kunnen duidelijk goed spelen en mogen dat regelmatig etaleren in (twin)solo’s.

Sons Of Lioth wekt de indruk wel degelijk te kunnen entertainen. Afgaand op Large Hadron Collider Spider wekt de band de indruk vooral live het volk te kunnen plezieren. Het is altijd lastig die live-feel in een studio vast te leggen. Sons Of Lioth slaagt daar op deze ep helaas, en alle goede bedoelingen en integriteit ten spijt, niet helemaal in. Gelukkig staan ze vaker op een podium dan in een studio en krijgen ze dus genoeg kansen om te bewijzen wat ze waard zijn.

Tracklisting:
Sons Of Lioth – Large Hadron Collider Spider

  1. Merry-Go-Round
  2. Large Hadron Collider Spider
  3. Trapezium Of Hate
  4. The Vigilante’s Creed
  5. Clovis

Line-up:

  • Extravaganzo – Vocals
  • Sublimo – Guitars
  • Supremo – Guitars, backing vocals
  • Calypso – Bass
  • Priapismo – Drums

Links: