The Knockouts – 5000 Miles From Louisville

The Knockouts – 5000 Miles From Louisville
Sound Pollution, 2013

Wat een gezelligheid bij The Knockouts. Het zeer aanstekelijke openingsnummer The Young Will Overcome brengt me meteen in een goede stemming. Gebaseerd op een zéér bekende melodie, maar dan in de vorm van rockabilly meets country en punk.

De band heeft al aardig wat prijzen op zijn naam staan. Van beste punkalbum tijdens de American Independent Music Awards tot de derde plaats in de categorie best rockband van Zweden. Producer Steven Boman (Turbonegro, Backyard Babies en bijvoorbeeld The Hellacopters) legde zijn hand aan de mengtafel in één van ‘s werelds beste studio’s te Stockholm.

Voor zover mijn kennis reikt hoor ik met een beetje fantasie Greenday terug in de songwriting of anders de zang, maar echte kenners zullen dat misschien betwisten. Neemt niet weg dat ik wel degelijk een goed album voor me heb wat getuigt van kwaliteit en sterke moderne punkrock. En dat ik geen fan ben van punk wil niet zeggen dat ik op zijn tijd vrolijke muziek als deze weiger te luisteren. Ook een nummer als Sweet Bluebird Valley geeft me een goed gevoel en ook dat telt mee in muziekbeleving. Prima plaatje.

Tracklisting:
The Knockouts – 5000 Miles From Louisville

  1. The Young Will Overcome
  2. Days Long Gone
  3. Sweet Bluebird Valley
  4. The Ballad Of Rosa Lee
  5. Salvation Song
  6. A Farewell Gone To Hell
  7. Hometown Grounds
  8. End Of Roddy Rhodes
  9. 5000 Miles From Louisville
  10. The Way Til The End
  11. Pennies And Quarters
  12. Stars Of Us

Line-up:

  • Johan Frandsen – Lead Vocals, Guitar, Banjo
  • Ted Jergelind – Drums, Backing Vocals
  • Ken Stone – Upright Bass, Backing Vocals

Links: