On A Bridge Of Dust – Facing The Opposite

On A Bridge Of Dust – Facing The Opposite
Eigen beheer, 2013

Het aantal Italiaanse releases blijft maar toenemen. Ik benoem het niet in elke review, maar voor vandaag is dit de zoveelste. On A Bridge Of Dust is een groepje muzikanten die vooral vrienden zijn en samen (hoe cliché) hun ultieme alternatieve plaat wilden afleveren.

Hoe cliché ook, dat laatste zinnetje in bovenstaande alinea is iets wat meetelt. Of de vrienden roem zullen vergaren met deze schijf is vers twee, als ze maar trots zijn op hun eindproduct. Ik ben het bijna beu om het te moeten vertellen, maar ook nu brengt dit album, Facing The Opposite, wéér niets nieuws in metalland. Daarbij valt deze cd nog maar net in de categorie van de door ons geaccepteerde datum van verschijnen, dus boft de band sowieso met deze review.

Ook weer een debuut. Negen tracks. Weer een poging tot harmonieuze, melodieuze post rock. Bendes vergelijkingen in de infosheet, Tool wordt genoemd, maar ook Mogwai en óók deze band heeft iets weg van Porcupine Tree. Verder wil ik er dus niet te veel op ingaan, want mij kan het niet bekoren tussen alle andere besproken releases uit dit straatje. Je weet gewoon wat je krijgt, niets meer en niets minder.

Tracklisting:
On A Bridge Of Dust - Facing The Opposite

  1. Recurring Fault
  2. Man Of Straw
  3. Consumed
  4. Reckoning
  5. Barren Moor
  6. A Fools’Hope
  7. Choice
  8. Dimming
  9. Outcast

Line-up:

  • Timothy Bertolini – Guitars, Vocals
  • Daniele Pasetto – Guitars, Backing Vocals
  • Gherardo Sabaini – Bass
  • Jacopo Frapporti – Drums

Links: