Dommedagssalme – Division

Dommedagssalme – Division
Legion Blotan Records & Distribution, 2013

Een cassette dan nog wel, inderdaad. Dommedagssalme ziet eruit als Paysage D’Hiver qua artwork en heeft daar wel iets van weg. Het betreft een Britse ontzielde persoon die in zijn eentje atmosferische black produceert. Hij deed het eerder ook al, zijn werken resulteerden in typische trance black met lo-fi geluid in lange nummers, aangedreven door automatische drums. Division is een demo die een andere kant op gaat.

Twee keer dik 20 minuten, zo ziet Division er qua tijd uit. De twee nummers zijn in vergelijking met eerder werk minder furieus, eerder doordrongen van melancholie en doomerige melodie. Het wazige Xasthur-verhaal krijgt een andere wending. Het blijft atmosferisch, maar met een eerder dramatische feel, op het randje van depressiviteit en tristesse, vooral op het tragere Burden. De ruisende black metal van Dommedagssalme heeft nog steeds
iets in zich dat inwerkt op je gemoed en daar doen we het natuurlijk voor. Voor de kwaliteit van het geluid moet je het absoluut niet doen, maar dat wist ja al bij het woord “cassette” natuurlijk.

Tracklisting:
In The Silence - A Fair Dream Gone Mad

  1. Belief
  2. Burden

Line-up:

  • John Marshall

Links: