Adept – Silence The World

Adept – Silence The World
Panic & Action, 2013

U zal wel even met wenkbrauwen fronsen als ik u zeg dat deze jongens uit Zweden komen. Adept is namelijk een posthardcoreband met een innig Amerikaanse sluier over zich heen. Het is dus even verwachtingen aanpassen, want doorgaans zijn we wel wat zwaarder gewoon van het Scandinavische volk.

Als Adept u kan plezieren, dan staat Death Dealers (2010) waarschijnlijk te pronken in uw collectie. Deze Silence The World is, anno 2013, de logische verlenging daarvan. Daarmee wordt bedoeld dat het gekende fenomeen van de verpost-hardcoring zich verder manifesteert in de wereld. Het resultaat is een gepolijst en gevernist geluid: meer cleane vocalen en een ietwat lichtere groove over de hele lijn. Dit is niets wat we niet eerder hoorden met andere woorden. Silence The World wordt hier, cleane vocalen incluis, goed ontvangen. Het boeltje blijft vooruit gaan en de melodieën zijn simpel maar goed gevonden. De ritmesectie speelt hier lekker op in door op de juiste momenten wat tempowisselingen in te lassen (Hearts Vs. Beats). De breakdowns zijn mooi en goed geïntegreerd, maar verder niet om over naar huis te schrijven. Het zijn vooral de occasionele sfeervolle melodieën op de achtergrond die het geheel een theatraal gevoel geven en het totaalplaatje van wat richting voorzien. In Orion wordt dit fenomeen wat verder uitgewerkt tot een waar postrockintermezzo.

Veel meer valt hier niet over te zeggen. Deze nieuwe is een vrij doorsnee plaatje met een eerlijk aantal meezingers die wat boven de rest uitsteken (The Ocean Grave, Means To An End (The Greatest Betrayer)). Een mooie inspanning die in combinatie met een uitstekende live performance lekker aanstekelijk zal werken.

Tracklisting:

Adept - Silence The World

  1. Forever And A Day
  2. Established 2004
  3. Secrets
  4. The Ocean Grave
  5. Dead Planet
  6. Orion
  7. Means To An End (The Greatest Betrayer)
  8. Friends That Used To Be
  9. Hearts Vs. Beats
  10. The Toughest Kids
  11. Aftermath

Line-up:

  • Robert Ljung – Vocalen
  • Jerry Repo – Gitaar
  • Gustav Lithammer – Gitaar
  • Filip Brandelius – Bas
  • Gabriel Hellmark – Drum

Links: