Depressive Winter – Nihilum Bellus

Depressive Winter – Nihilum Bellus
Haarbn Productions, 2012

Meer dan een jaar oud is hij al, normaal wordt zoiets meteen verticaal geklasseerd. Aangezien ze een mooi cd-pakketje gemaakt hebben kan het echter op wat medelijden rekenen. Depressive Winter komt dan ook precies op het goede moment, aangezien ik de meeste melancholische gevoelens ervaar in de zomer. Deze Fransen brengen hun tweede album uit in tien jaar tijd.

Ik verwachtte depressieve black metal, ik kreeg iets anders. Black metal die heel veel Amon Amarth (en een streep Bathory)-schrijfstijl in zich draagt, met viking riffs, viking melodieën en veel snelheid. Lekkere blastpartijen die gladjes wegluisteren met de nodige heroïsche black-grandeur, helemaal in tegenstelling tot de bandnaam, het artwork en de cover van Morgion. Wat wil deze band nu eigenlijk? Het trage instrumentale intermezzo Despair is nog zo een verwarrend stuk muziek dat niet past in het geheel.

De speedy black kan mij wel krijgen, ook al is het niet bijzonder origineel, maar het is zeker en vast het beste wat Depressive Winter weet te brengen. Benieuwd of dit ergens voet aan de grond kan krijgen.

Tracklisting
Depressive Winter

  1. From the Depths
  2. Voices
  3. Despair
  4. Abyss
  5. Post Mortem Celebration
  6. Cold Way
  7. Delicious Sorrow
  8. Canticle (Morgion cover)

Line-up:

  • Naja-Atra – Drums
  • Profane – Vocals, Guitars, Bass, Keyboards

Links: