Blacklevel Embassy – New Veteran

Blacklevel Embassy – New Veteran
Battle Worldwide Recordings, 2013

Geen idee wat voor band dit is of welke status ze hebben in Amerika, Europa of de rest van deze planeet. Veel likes hebben deze Australiërs nergens, op zich hoef ik me geen zorgen te maken voor verontwaardigde reacties. Niet dat ik dat anders wel zou doen trouwens…

Het is me wel wat met dit Blacklevel Embassy. Ik hoor hier veel post-punk in, maar dan het eerder pre-grungerige soort van “post”-gitaarmuziek. Niet zozeer random lawaai maken maar een eclectische (zelf noemen ze het epileptische) vorm van The Butthole Surfers/Primus-rock met een kleine dosis funk (de bas, je weet wel). In het geval van Blacklevel Embassy komen er een pak clevere teksten bij, soms keihard (Gary), soms creatief en grappig (You Should Have Build Yourselve A Deck, Weng Weng is A Secret Agent). Zeer onderhoudend.

Ik heb het niet zo met de meeste alternatieve bands van dit allooi, meestal blijft het ergens hangen tussen Captain Beefheart en System of a Down en duikt het sneller de afgrond in dan Coyote in The Roadrunner. Blacklevel Embassy kon mij wel krijgen, vanaf luisterbeurt nummer één. Het blijft een nicheproduct, dat wel. Een goed gebracht nicheproduct, dat zeker. Ik ga ze niet loven, liken zeker wel.

Tracklisting:

Blacklevel Embassy

  1. New Veteran
  2. Old Revolt
  3. Viking Tattoo
  4. Tony
  5. You Should Build Yourself A Deck
  6. Gary
  7. Weng Weng Is A Secret Agent
  8. Midnight Siblings
  9. Neighbour Ray
  10. I Keep Making Tiny Men

Line-up:

  • Adam Cooper
  • Brett O’Riley
  • Dan McKay

Links: