Author & Punisher – Women & Children

Author & Punisher – Women & Children
Seventh Rule Recordings, 2013

Jip, de nieuwe Author & Punisher is weer belachelijk sterk. Tristan Shore deed me met Ursus Americanus nogmaals inzien wat voor genie hij is, hoe hij spelenderwijs met zijn eigen gemaakte instrumentarium bruter dan bruut uit de hoek komt met industrial-drone-doom. Ook nu weer, ook nu weer.

TriSTaN

De opener is het titelnummer en blaast je na een minuut of drie aanlopen compleet weg. Je oorschelpen flapperen van alle laag bij de grondse tonen die als een buitenaardse dragster pompen en razen op onnatuurlijke wijze. Een ruimtelijk Filthpig-effect op de vocals en er is geen ontsnappen meer aan. De volgende twee nummers zijn meer Godflesh-gestuurd, met een conventionelere vorm van songwriting. Tame As A Lion is een slepend nummer dat voorbij krioelt als rode mieren die hun coördinatievermogen verloren zijn. Fierce is opnieuw een bruut, van onwaarschijnlijk vette geluiden en industriële ritmes voorzien nummer zonder weerga. Knetterhard, net als de erectie die het veroorzaakt door de trillingen, als een losgeslagen trilplaat zonder vast programma.

Er staan niet alleen beestig fysische nummers op, er is beduidend meer emotionaliteit te vinden op de nieuwe Author & Punisher, vooral op de meer slepende nummers. Zoals te verwachten valt gaat mijn voorkeur uit naar de logge bruutbeesten op deze plaat, al ben ik blij met de differentiatie. De woeste tracks schieten er namelijk nog veel meer uit dan voorheen.

Tracklisting:
Seventh Rule

  1. Women & Children
  2. In Remorse
  3. Melee
  4. Tame as a Lion
  5. Fearce
  6. Miles from Home
  7. Pain Myself

Line-up:

  • Tristan Shore

Links: