Mechanical Swan – Black Dawn Romance

Mechanical Swan – Black Dawn Romance
Bakerteam Records, 2013

Het Italiaans Mechanical Swan omschrijft haar muziek als gotische rock met elektro-invloeden. Dat klinkt op papier al behoorlijk eclectisch en als je naar de muziek luistert wordt dit alleen maar bevestigd. Soms werkt een versmelting van stijlen goed, soms is het vanwege een onverwachte invalshoek spannend en een enkele keer valt het in de categorie vlees-noch-vis. Dat laatste is hier het geval.

Er is tussen de onderlinge songs op dit debuut veel verschil. De ene keer is het een zoetsappige ballade (If You of In Your Room), dan weer krijgt licht gotische rock de overhand en in het titelnummer is het elektronica wat de klok slaat zoals. Maar ook binnen de nummers schiet het van het ene in het andere. Neem, bijvoorbeeld, een song als Memories waarbij men een poging doet te rocken maar daarbij vergeet de spanning op te zoeken met als resultaat een voortkabbelend liedje wat maar niet op stoom wil komen. Enkel bij de gitaarsolo’s wordt het nog boeiend.

Ergens doet deze cd me denken aan Limp Bizkit met dit verschil dat zij wel pakkende melodieën voortbrengen en de aandacht een hele song weten vast te houden. Deze mechanische zwaan vliegt net zo sierlijk als de naam doet vermoeden. Niet dus.

Tracklisting:
Mechanical Swan – Black Dawn Romance

  1. No Tears To Cry
  2. Memories
  3. Human
  4. Tear Me Down
  5. Emerald Bird
  6. If You
  7. In Your Room
  8. My Lonely Life
  9. Black Dawn Romance

Line-up:

  • Pasquali Matteo – Vocals
  • Truzzi Federico – Guitars, Synthesizer
  • FabrizioIncao – Guitars
  • Jan – Bass
  • Torreggiani Luca – Drums

Links: