Uncle Acid And The Deadbeats – Mind Control

Uncle Acid And The Deadbeats – Mind Control
Rise Above Records, 2013

Je zou het niet gelijk zeggen maar Uncle Acid And The Deadbeats komt uit een deel van het Engelse continent waar het (naar ik me heb laten vertellen) veel, vaak en hard regent. Het is daarom zo opvallend want Mind Control klinkt alsof het midden in de woestijn is opgenomen. De allesverzengende hitte komt als het ware door de boxen heen je huiskamer binnen en doet je smachten naar een spatje regen midden in de woestijn. Traag, dik en slepend gaat het voort en worden de nummers zich langzaam van je meester.

Onmiddellijk denk je op het eerste gehoor aan Kyuss, ook zij waren meester op het gebied van het neerzetten van de perfecte sfeer bij hun muziek. Het intro van Follow The Leader kan zo van genoemde band afkomstig zijn, vooral door de dikke vette sound die hier wordt neergezet maar zeker ook door de manier waarop de openingsriff wordt gespeeld. Het stemgeluid doet de rest. Death Valley Blues doet in de rustige stukken aan The Beatles denken en vreemd genoeg past dat ook nog.

Mind Control is geen plaat geworden die je zomaar even opzet. De langzame passages verdienen je tijd. Wanneer je dat er voor over hebt en de tijd neemt om de muziek op je in te laten werken, ontvouwt zich een prima plaat die de liefhebber zal kunnen bekoren.

Uiteraard heeft de muziek van Uncle Acid And The Deadbeats zijn oorsprong in die andere Engelse band die ruim 35 jaar geleden in het flower-power tijdperk begon haar muziek traag, klaaglijk en bijna hypnotiserend op de mensheid los te laten. Uiteraard wordt hier Black Sabbath mee bedoeld en laat Uncle Acid And The Deadbeats nu juist later dit jaar met hen op tournee gaan.

Tracklisting:
Uncle Acid And The Deadbeats – Mind Control

  1. Mt. Abraxis
  2. Mind Crawler
  3. Poison Apple
  4. Desert Ceremony
  5. Evil Love
  6. Death Valley Blues
  7. Follow The Leader
  8. Valley Of The Dolls
  9. Devil’s Work

Line-up:

  • Uncle Acid – Vocals, Guitar, Keyboard
  • Kat – Bass
  • Red – Drums

Links: