Devil – Gather The Sinners

Devil – Gather The Sinners
Soulseller Records, 2013

Een terugkeer naar de rock uit de jaren ’60 en jaren ’70 is de laatste tijd weer vaak te horen. Zo is het Zweedse Ghost razend populair en wist het inmiddels ter ziele gegane The Devil’s Blood ook furore te maken. Het Noorse Devil is ook behoorlijk retro en ze zijn met Gather The Sinners aan hun tweede album gekomen.

Als de eerste tonen van het album beginnen valt gelijk op hoe authentiek de productie klinkt. Het is lang geleden dat ik een drumstel zo puur heb gehoord op een opname en dat kan ik alleen maar toejuichen. De muziek heeft behoorlijk wat elementen van doom metal maar ik hoor ook veel uit de NWOBHM, een muziekstroming uit Groot-Brittannië in het einde van de jaren ’70. Restless Wanderer heeft een zanglijn die zo door James Hetfield gezongen kan worden. Soms heeft het ook wat weg van de hele oude Metallica, zeer geïnspireerd door de NWOBHM.

Met een speelduur van 52 minuten is Gather The Sinners een lange zit. Het album is degelijk maar nergens valt een riff echt op. De riffs op Gather The Sinners zijn erg simpel en ze zijn niet memorabel. Het album mist diepte waardoor het bij mij na zeven nummers ging vervelen. Gather The Sinners is erg rechttoe rechtaan, als je daar van houdt kun je het album zeker eens een kans geven.

Tracklisting:
Devil - Gather The Sinners

  1. Southern Sun
  2. Beyond The Gate
  3. They Pale
  4. Legacy
  5. Restless Wanderer
  6. Lead Me Astray
  7. Ladies Of The Night
  8. Darkest Day
  9. Mother Shipton pt. I
  10. Mother Shipton pt. II
  11. Demons On Wheels
  12. Coffin Regatta

Line-up:

  • Joakim Trangsrud – Vocals
  • Kai Wanderås – Guitars
  • Stian Fossum – Guitars
  • Thomas Ljosåk – Bass
  • Ronny Østli – Drums

Links: