NightShade – An Endless Vision

NightShade – An Endless Vision
Bullet Tooth, 2013

Van 81 naar 45 punten, van The Beginning Of Eradication naar Lost in Motion. NightShade gooide geheel zelf zijn ramen in door autotune en stompzinnige kleutergeluidjes in de core te proppen. Zou het weer goed komen met An Endless Vision? Benieuwd wat de Frans/Amerikaanse combinatie deze keer uit de kast zou halen.

Direct een vuurpijl met melodische deathcore die kleine onderbrekingen vertoont in het ritme en heel veel machinale Pro-tool-neveneffecten vertoont. Halfweg het eerste nummer komt de eerste Eurohouse-beat en “Milk Inc.” -trancepopriedel de boel helemaal degraderen tot op het niveau van Lost in Motion. De autotune is er eveneens weer bij, net als de pogingen tot intrigerende polyritmiek. Faal. Het is allemaal zo plat en geforceerd, zo berekend, zo enorm middelmatig (tot in de cleane zang).

An Endless Vision kent zijn instrumentale momenten, wanneer Meshuggah progriffs een core-omwenteling kennen en fysische energie teweegbrengen, maar dat zijn grote uitzonderingen op dit Nightschijt. Alle krediet verspeeld, nooit nog waag ik me aan iets van deze Fransen.

Tracklisting:
NightShade

  1. Amiss Desire
  2. Wasteful Ways
  3. Kleos
  4. Make Up Your Mind 03:45
  5. Apathy
  6. Betrayal
  7. Contemporary Ascendency
  8. Virtue in Hand
  9. Creepy Crawlies
  10. Hope Is What Makes Us Strong

Line-up:

  • Jason Mitchell – Bass
  • Will Clark – Drums
  • Paul Fuzinski – Guitars
  • Bastien Deleule – Guitars
  • Wayne Hudspath – Vocals

Links: