Blackmore’s Night – Dancer And The Moon

Blackmore’s Night – Dancer And The Moon

Frontiers, 2013

De voornaamste reden dat Blackmore’s Night de aandacht van rockliefhebbers krijgt is natuurlijk gelegen in het feit dat het inmiddels de enige output van Ritchie Blackmore (Deep Purple, Rainbow) is. Samen met zijn vrouw Candice Night maakt hij folky muziek. Vanaf 1997 verschijnen er om de paar jaar nieuwe platen van Blackmore’s Night en Dancer And The Moon is album nummer acht.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Dancer And The Moon kent slechts een beperkt aantal momenten die de rockliefhebber zullen aanspreken. Voor het overige bevat deze plaat zouteloze pop omspekt met de niet aansprekende zang van mevrouw Night. De reden dat ik de plaat heb weten uit te zitten is dat Blackmore die nummers van prima gitaarlicks voorziet waarbij eens te meer duidelijk wordt gemaakt wat een gemis het is dat deze man (definitief?) afscheid heeft genomen van de harde muziek.

Nee, de ode aan Jon Lord in Carry On … Jon is aardig, maar de herbewerking van Temple Of The King voor Ronnie James Dio is op zijn minst dubieus. Tussen de folky eigen composities tref je nog een Uriah Heep-cover die ook de Blackmore’s Night behandeling meekrijgt. Ook geen topper.

Was het eerste album van het echtpaar nog een redelijk onversneden akoestisch avontuur met inbreng van bijvoorbeeld Ian Anderson (Jethro Tull) inmiddels lijkt de band geëvolueerd tot poppy rariteitenkabinet (check de clip hierboven maar eens). Eurovisiesongfestival-waardig. Geen aanrader dus.

Tracklisting:
bn 200

  1. I Think it s Going to Rain Today
  2. Troika
  3. The Last Leaf
  4. Lady in Black
  5. Minstrels in the Hall
  6. The Temple of the King
  7. Dancer and the Moon
  8. Galliard
  9. The Ashgrove
  10. Somewhere Over the Sea (The Moon is Shining)
  11. The Moon is Shining (Somewhere Over the Sea)
  12. The Spinner s Tale
  13. Carry On… Jon

Line-up:

  • Ritchie Blackmore – guitars, mandolin, bass, renaissance drums, tambourine
  • Candice Night – vocals, pennywhistle
  • Pat Regan – keyboards, producer

Links: