Jorn – Traveller

Jorn – Traveller

Frontiers Records, 2013

Jørn Lande is de laatste jaren behoorlijk productief. Vorig jaar bracht hij nog een redelijke studioplaat en eerder dit jaar verscheen een plaat met symfonische uitvoeringen van bekend werk van hem en van anderen. Ik heb altijd een beetje mijn vraagtekens bij het rendement van deze Noorse zanger. Hij heeft een fantastische strot, maar met zijn band Jorn levert hij toch steevast gemiddeld werk af. En Traveller, de nieuwe plaat, is een degelijk product geworden, maar is niet van de buitencategorie.

Traveller start met de eerste single Overload. Niets nieuws onder de zon, een degelijk nummer. Het is de opmaat van een plaat vol degelijke hardrock die nergens origineel is, stevig geworteld is in de jaren ’80 en zwaar leunt op de zang van de blonde man. De zanglijnen van Lande beginnen echter wel steeds meer op elkaar te lijken. Wat variatie zou wenselijk zijn. Uitschieters zijn er nauwelijks, buiten de afsluiter. The Man Who Was King is een majestueus einde van studioalbum nummer acht van Jorn. Ouderwets lekker opgebouwd ondervindt de luisteraar de climax van Traveller.

Jorn levert vertrouwde kwaliteit, maar weet nergens te verrassen. Een eerder advies aan Lande om meer tijd te nemen tussen zijn creatieve uitspatting zou ik ook bij Traveller kunnen plaatsen, maar ik kan me ook wel weer voorstellen dat hij met een nieuwe line up én een nieuwe plaat op pad wil. Het is dan ook nog even wachten op de ultieme Jorn-klassieker.

Tracklisting:
jjorn

  1. Overload
  2. Cancer Demon
  3. Traveller
  4. Window Maker
  5. Make Your Engine Scream
  6. Legend Man
  7. Carry The Black
  8. Rev On
  9. Monsoon
  10. The Man Who Was King

Line-up:

  • Jørn Lande – vocals
  • Trond Holter – guitars
  • Jimmy Iversen – guitars
  • Bernt Jansen – bass
  • Willy Bendiksen – drums

Links: