Clutch – Earth Rocker

Clutch – Earth Rocker
Eigen beheer, 2013

Het tiende full length album van het Amerikaanse Clutch. Waar de band op de vorige twee releases nog een soort vintage bluesrock in metalversie speelde, is het gezelschap nu terug met een vernieuwde sound maar wel met hun bekende stonergeluid.

De stoner die de band speelt heeft toch genoeg persoonlijke twists gekregen om een eigen stijl te creeëren. Zo heeft Mr. Freedom een kleine Rage Against The Machine– en Red Hot Chili Peppers-vibe, D.C. Sound Attack! een kleine rol voor de mondharmonica en invloeden uit de (New York) hardcore, terwijl Unto The Breach zelfs een soort rapmetalgedeelte heeft. Alles soepeltjes en met grooves aan elkaar gespeeld, vooral door gitarist Tim die zijn instrument ten volle weet te benutten. Gave effectpedalen, goede solo’s. The Face is een wat rustiger nummer met een anthemgevoel, Oh, Isabella zit vol met solo’s die de postrock-/seventieskant opgaan.

Conclusie mag dus zijn dat dit album bomvol afwisseling zit. Voor de stonerfans absoluut een must have en her en der wordt dit al de stonerplaat van 2013 genoemd.

Tracklisting:
Clutch - Earth Rocker

  1. Earth Rocker
  2. Crucial Velocity
  3. Mr. Freedom
  4. D.C. Sound Attack!
  5. Unto The Breach
  6. Gone Cold
  7. The Face
  8. Book, Saddle, And Go
  9. Cyborg Bette
  10. Oh, Isabella
  11. The Wolf Man Kindly Requests…

Line-up:

  • Neil Fallon – Vocals, Guitar
  • Tim Sult – Guitar
  • Dan Maines – Bass
  • Jean Paul Gaster – Drums

Links: