Attila – About That Life

Attila – About That Life
Artery Records, 2013

Ik ga met de deur in huis vallen. Attila is een potentiële sensatie in metalland. Ze spelen zogezegd deathcore, maar dat is alleen qua sound en truukjes het geval. Eigenlijk is het een band die niet vies is van haphop of zo, van groovy glam metal en van stadion rock. Wat moet je met zoiets?

Ten eerste hebben deze mannen dringend een manager nodig. Ik heb nog nooit van deze band gehoord en nu al rekenen ze zowel op de “underground” fanbase als op de jump naar een groter publiek. Ik gebruik bewust fancy woordjes, ze passen geheel in de context van Attila. Hoe dan ook, Attila is een soort funband, jonge gasten die lachen met zichzelf en het nog grappig vinden ook. Het is alleen niet grappig. De instelling bevalt me wel, het resultaat niet.
Slecht is het ook niet trouwens, ik voel me er gewoon heel er onverschillig bij en dat is zowat het ergste wat je als metalband tegenwoordig kan overkomen. Er zijn wellicht duizenden festivalgangers die graag Suck My Fuck en Fuck my Shit meebrullen met deze Limp Bizkit-/lege-doos-Slipknot-whatevercore met Steel Panther-gedrag, ik zeg neen dank u en luister naar een echt grappig tuff-guy-hiphophoera-metal-album, Gut‘s The Cumback of zo, zelfs Hacktivist. De blingblingcore van een kwalitatief sterke band die het “extreme” genre verder uitholt is mijn meug niet. Of ze het nu zelf verzonnen hebben of een industrieel product zijn, het maakt me niet uit. Geen sympathie.

Tracklisting:
Attila

  1. Middle Fingers Up
  2. Hellraiser
  3. Rageaholics
  4. Backtalk
  5. Leave a Message…
  6. About That Life
  7. Thug Life
  8. Break Shit
  9. Gimmicks and Lie$
  10. Callout
  11. Unforgiveable
  12. Shots for the Boys
  13. Party with the Devil
  14. The New Kings

Line-up:

  • Chris “Fronz” Fronzak – lead vocals
  • Chris Linck – guitar
  • Nate Salameh – guitar
  • Sean Heenan – drums
  • Kalan Blehm – bass, backing vocals

Links: