Isaak – The Longer the Beard The Harder the Sound

Isaak – The Longer The Beard The Harder The Sound
Small Stone Recordings, 2013

Doet de naam Gandhi’s Gunn wellicht een belletje rinkelen? Zo ging tot oktober 2012 deze Italiaanse stoner-/rockband door het leven. Vlak voordat ze tekenden bij Small Stone Recordings was er sprake van een naamswijziging. Aangezien hun tweede album nog niet zo lang uit was, en zeker niet wereldwijd verkrijgbaar, werd besloten om dit onder de nieuwe bandnaam opnieuw uit te brengen.

Voorzien van een nieuwe mix en de toevoeging van twee nieuwe nummers en twee zeer aardig uitgevoerde covers Fearless (Pink Floyd) en Wrathchild (Iron Maiden) in een stonerjasje, is deze release nu een feit. Muzikaal rockt de band er regelmatig met een stevig tempo lekker op los en zijn de stonerinvloeden overduidelijk aanwezig. Positief valt hierbij het nummer Flood op, wat toch wel als een stonerballad gezien mag worden en erg mooi opgebouwd is. Negatief ben ik over het psychedelische en bijna tien minuten durende Hypothesis, met daarin een nadrukkelijke rol voor de sitar en een irritant toetsengeluid. Dit soort experimenten zijn helaas niet aan mij besteed.

De plusjes en minnetjes bij elkaar opgeteld, kan er aan dit album een ruime voldoende worden toegekend. Aangezien het hier echter een heruitgave betreft, wordt er geen score uitgedeeld.

Tracklisting:
Bandnaam - Album

  1. Haywire
  2. Under Siege
  3. Breaking Balance
  4. Flood
  5. Red (The Color of God)
  6. Rest of the Sun
  7. Adrift
  8. Hypothesis
  9. Fearless
  10. Wrathchild
  11. The Right Time
  12. Isolation 2.0

Line-up:

  • Giacomo H. Boeddu – Vocals
  • Francesco Raimondi – Guitars
  • Massimo Perasso – Bass
  • Andrea Tabbi’ de Benardi – Drums

Links: