Stone Orange – The Dreamcatcher

Stone Orange – The Dreamcatcher

Street Symphonies Records, 2013

Slovenië. Een band uit dat land heb ik nog niet mogen recenseren. Stone Orange komt uit dit voormalige deel van het land van Tito en brengt met The Dreamcatcher haar tweede plaat. Ik ben niet onder de indruk.

Stone Orange brengt een soort stadionrock die niet alleen niet meer van deze tijd is, maar volledig naar de vaantjes wordt geholpen door armoedige zang. Ondanks dat het geluid en de verpakking prima verzorgd zijn, zal The Dreamcatcher geen potten breken. De band heeft als missie ‘de klap die de wereldwijde hardrockscene heeft moeten lijden naar aanleiding van de grunge-beweging te boven te komen met hun muziek’. Proest. De reden waarom die alternatieve rock in het midden van de jaren ’90 hoogtij vierde was nu juist gelegen in de overdaad aan over-the-top-en-vooral-inhoudsloze muziek zoals Stone Orange die ook maakt. Het is te gelikt, te veel het grote gebaar op het verkeerde moment en simpelweg te ondermaats. Missie in de kiem gesmoord wat mij betreft.

Totaal slecht is het allemaal niet, maar de melodieuze gitaarleads vervelen al na de eerste luisterbeurt. De beroerde zang is reeds gememoreerd en het songmateriaal schurkt net tegen de bovenkant van middelmaat aan. Nee, dit gaat hem niet worden. Er zijn legio bands die de jaren ’80 heden ten dage muzikaal op een aanzienlijk betere manier herdenken. Stone Orange zal het dan ook enkel en alleen in de eigen contreien moeten proberen. Al gun ik dat land wat beters.

Tracklisting:
s0

  1. Broken Man
  2. I Am (Whatever)
  3. Pride And Pain
  4. Rockin’ & Rollin’
  5. It Keeps On Raining
  6. Lovetron
  7. Scare Me
  8. Nobody Cares
  9. Whites Of Their Eyes
  10. Frozen Sky
  11. The Age Of Stars

Line-up:

  • Marko Erjavec – vocal, guitar
  • Tomo Jurca – guitar
  • Davorin Kova?i? – bass, vocals
  • Vid Zgonc – drums

Links: