Humanity Defiled – Circling The Drain

Humanity Defiled – Circling The Drain
Eigen beheer, 2013

Een Belgisch eenmansproject, Humanity Defiled, geesteskind van Iwein Denayer. Circling The Drain is zijn eerste teken van leven in de vorm van doods metaal. De oortjes zijn gesplitst, let’s go.

De ingrediënten zijn uiterst kenmerkend voor het deathmetalwereldje. Razende blasts hier, een (zeer goed uit de verf komende) putgrunt daar, typerende riffs, polka’s en doomende passages. De invloeden zijn dan ook uit alle hoeken van dit subgenre te trekken. Tijdens de snelle stukken zijn grootheden als Immolation en Suffocation nooit ver weg, wat voornamelijk komt door het razende totaalgeluid. Opvallend zijn de cleane vocalen in de Dax Riggs-cover A Spinning Song. Zo opvallend eigenlijk, dat je je na enkele luisterbeurten realiseert dat de eigen tracks van Humanity Defiled niet meer dan aardig zijn. Op het eerste gehoor klinkt het allemaal niet verkeerd, maar eerlijk is eerlijk, het is te vrijblijvend en soms ook te simplistisch om echt potten te breken.

Toch een positief slotwoord voor de beste man. Uiteindelijk is Circling The Drain een degelijke deathmetalplaat geworden. Volgende keer de lat wat hoger leggen en kritischer zijn op je riffs, dan denk ik dat er zo twintig punten aan onderstaande score kunnen worden toegevoegd.

Tracklisting:
 Humanity Defiled - Circling The Drain

  1. Humanity Defiled
  2. Beneath the Threshold
  3. Field Hospital/Overt Mutiny
  4. Blood Stained Species
  5. Yours, Defiantly
  6. Ashes
  7. They Who Rarely Are
  8. Exit?
  9. Stray Sheep
  10. A Spinning Song (Dax Riggs cover)

Line-up:

  • Iwein Denayer – All instruments and vocals

Links: