El Chupacabra – Fiesta de la Matanza

El Chupacabra – Fiesta de la Matanza
Eigen beheer, 2013

Anders dan de bandnaam en titel van deze EP in eerste instantie doet vermoeden komt El Chupacabra uit Nederland. Opgericht in 2009, een jaar later een eerste demo en nu dan een EP. Hierop staan vier technische en hoogwaardige deathmetalsongs. Invloeden van Zweedse bands uit het genre zijn hoorbaar, niet in de laatste plaats door de lompe sound. Daarnaast zou het ook goed kunnen dat de bandleden wel eens een cd van Carcass of Aborted opzetten.

De gitaristen kennen de weg op hun gitaarhals en etaleren dat middels prima solo’s en harmonieuze riffs. Regelmatig wordt het tempo opgevoerd en komen er blastbeats voorbij die worden afgewisseld met een melodieuze riff. Door regelmatig een break in de muziek te verwerken blijft het ook ritmisch interessant. Een ultra-diepe grunt maakt het plaatje compleet. In Basement Full Of Bodies worden samples gebruikt waarvan het nut van een “ladies and gentlemen, we got him” roepende ex-president Bush me wat ontgaat maar het gehuil van baby’s is dermate ziek dat het wel weer goed bij de stijl past.

Onlangs is Thom als ritme-gitarist vervangen door Tijn Aarts die El Chupacabra al kende omdat hij deze EP heeft gemasterd. Nederland is met El Chupacabra een prima band en aanwinst voor de scene rijker.

Tracklisting:
El Chupacabra

  1. Basement Full Of Baby Bodies
  2. Choke On The Sulfur Rain
  3. Fiesta De La Matanza
  4. Get Laid Or Die Trying

Line-up:

  • Juul Silverenberg – Vocals
  • Shiro Froom – Guitars
  • Thom Soesbergen – Guitars
  • Peter van den Elzen – Bass
  • Reinder Dorman – Drums

Links: