Warfect – Exoneration Denied

Warfect – Exoneration Denied
Cyclone Empire, 2013

Eindelijk! Metal! Headbangthrash uit Zweden, met een ferme kwak black en death ertussendoor. Warfect is qua naam geen winner, qua artwork zeker niet, qua muziek gelukkig wel. Deze band ging vroeger als Incoma door het leven (nu phun intended) en nu dus als Warfect. Gitarist Fredrik Wester speelde een tijdje bij Lord Belial, voor wie het interesseert.

Centraal bij Warfect staat de thrashriff. Raggen tot je er bij neervalt, op Defleshed-snelheden, volle kracht vooruit. Niet teveel nadenken, gewoon schudden met die kop van begin tot einde. Origineel is het zeker niet, deze Zweedse band trekt gewoon de Scandinavische Slayer-lijn door die The Haunted enkele albums geleden inwisselde voor grooviër spul. De raspende vocalen zijn typisch Zweeds en ook het melodische werk neigt hier en daar naar de lager gelegen melodeath, al is ook de Duitse invloed van Sodom en Kreator nooit veraf. Dat alles op stevig doorjakkerende thrash natuurlijk, zowel in de midtempo als uptempo nummers vliegen de stukken er van af.

Soms heb je wel eens zo’n album dat gewoon lekker klinkt, dat ragt zoals het moet. Of dat nu te maken heeft met een overdosis slap spul de dagen/weken voorafgaand aan het album of opborrelend verlangend naar een Defleshed– (of Expulsion)-reünie weet ik niet. Feit is dat er naar geluisterd wordt, meer dan eens, uit vrije wil. Zin om eens ouderwets te schudden en die nekspieren te testen? Doe dan deze eens aan. Luistertips: The Prince, Inflammatory.

Tracklisting:
Warfect

  1. Exoneration Denied
  2. Drone Wars
  3. Filled with Hate
  4. Inflammatory
  5. Retribution Unfold
  6. The Prince
  7. Nation Divided
  8. Slit with Razor
  9. Roman Disfigure
  10. Pried from Earth

Line-up:

  • Kristian Martinsson – Bass, Vocals (backing)
  • Mattias Kern – Drums
  • Fredrik Wester – Vocals, Guitars

Links: