Angellore – Errances

Angellore – Errances
Wormhole Death, 2013

Op het debuutalbum van Tristania staat het nummer Angellore, waaraan deze Franse band haar naam ontleend heeft. Muzikaal zoekt de band het echter in de richting van de atmosferische doom/death metal, met toevoeging van een flinke dosis gothic, dat dan weer wel.

Na wat singles en EP’s was het dan eindelijk tijd voor het debuutalbum Errances, welke oorspronkelijk alleen digitaal verkrijgbaar was. Via Whormehole Death nu dus ook op cd. Op de twee kortere nummers na, zijn de overige vijf langere, langzame en meest bepalende nummers volgens eenzelfde stramien opgebouwd. Veel toetsenpartijen in de rustige instrumentale tussenstukken, vocaal wordt er afgewisseld tussen cleane zang, grunts en af en toe wat screams. Spannend, boeiend of beklijvend wil het echter nergens worden. De muziek kabbelt zonder enige hoogte- of dieptepunten drie kwartiertjes voort.

Als doomliefhebber biedt deze band mij gewoon te weinig. Mensen die het liever in het sfeervolle zoeken, kunnen dit waarschijnlijk beter waarderen.

Tracklisting:
Bandnaam - Album

  1. Dans les Valléès Eternelles
  2. Tears of Snow
  3. I am the Agony
  4. Weeping Ghost
  5. …Where Roses Never Die…
  6. Shades of Sorrow

Line-up:

  • Rosarius – Vocals. Guitars, Bass, Keyboards
  • Walran – Vocals, Keyboards
  • Ronnie – Drums

Links: