Coffins – The Fleshland

Coffins – The Fleshland
Relapse Records, 2013

Het Japanse Coffins gaat als band net zo lang mee als ondergetekende op deze aardkloot. In zeventien jaar tijd heeft de band extreem veel splits en EP’s uitgebracht en met The Fleshland zijn ze pas aan hun vierde album gekomen.

Luisteraars die houden van moderne productietechnieken zullen waarschijnlijk niet veel kunnen met Coffins. Vanaf de eerste tonen druipt er namelijk een gitzwarte smurrie uit je speakers. De drums klinken droog terwijl de gitaar en bas een lekker modderig geluid hebben. Voeg nog een gootsteengrunt van Ryo toe en je krijgt een smerige plaat met dito hoes.

Muzikaal heeft deze band veel weg van de deathmetalbands uit de jaren ’80 maar dan met een doomy inslag zoals het Nederlandse Asphyx daar in excelleert. Deze band maakt muziek die erg rechttoe rechtaan is maar toch wordt het nergens monotoon. Op de erg lage tempo’s gaat de muziek meer richting sludge en in de hogere tempo’s heeft de band meer een punkattitude. De gitaarsolo’s zijn voornamelijk piep- en scheurwerk.

Liefhebbers van moderne death metal zullen zich waarschijnlijk niet willen bevuilen in deze muzikale modderpoel van Coffins maar liefhebbers van bands als Autopsy en Asphyx zullen hier wel in willen duiken. Niet opzienbarend, maar wel erg lekker.

Tracklisting:
Coffins - The Fleshland

  1. Here Comes Perdition
  2. Hellbringer
  3. The Colossal Hole
  4. No Saviour
  5. The Vacant Pale Vessel
  6. Rotten Disciples
  7. Dishuman
  8. The Unhallowed Tide
  9. Tormentopia

Line-up:

  • Ryo – Vocals
  • Uchino – Guitars, Vocals
  • Koreeda – Bass, Vocals
  • Satoshi – Drums

Links: