Paganizer – World Lobotomy

Paganizer – World Lobotomy
Cyclone Empire, 2013

Het is toch zeker al weer enkele maanden geleden dat ik een band/project van Rogga Johansson onder de loep heb genomen. Ik begon me al bijna zorgen te maken en te denken dat hij was gestopt. Mooi niet dus, want hier is de nieuwe Paganizer; een band die beschouwd mag worden als een van Rogga’s langstlopende en belangrijkste projecten. World Lobotomy is de opvolger van het geslaagde Into The Catacombs en de negende langspeler in het rijtje.

Paganizer weet al jarenlang de liefhebbers van Zweedse death metal te verwennen. Ook op dit album gebeurt dat weer volop. In het straatje van Bloodbath krijg je lompe riffs in je maag gesplitst die (ja, oké) zo vrijblijvend als de pest zijn, maar desondanks zeer smakelijk. Het mag dan ook duidelijk wezen dat Paganizer gewoon stug zijn weg vervolgt en totaal niet verrast. Voeg het eerdergenoemde Bloodbath tezamen met Entombed, Jungle Rot en eender welk project van Rogga zelf in de blender en je krijgt een heerlijke soepzooi van blastende, ronkende, zagende, Zweedse death metal op je bord.

Een kort en wellicht ietwat banaal verhaaltje voor een band die alweer ruim 15 jaar meer dan actief is in het genre, maar meer valt er dan ook niet over te zeggen. Het smaakt geweldig, maar het is nergens memorabel. Ik heb het sterke vermoeden dat dit sowieso de missie van Rogga en de zijnen is, dus: missie geslaagd.

Tracklisting:
 Paganizer - World Lobotomy

  1. Prelude to the Lobotomy
  2. World Lobotomy
  3. The Sky on Fire
  4. Mass of Parasites
  5. As Blood Grows Cold
  6. Ödeläggaren
  7. You Call It Deviance
  8. As the Maggots Gather
  9. Trail of Human Decay
  10. The Drowners
  11. The Last Chapter
  12. Hunt Eat Repeat

Line-up:

  • Jocke Ringdahl – Drums
  • Andreas ‘Dea’ Carlsson – Guitars (lead), Piano
  • Rogga Johansson – Vocals, Guitars
  • Dennis Blomberg – Bass

Links: