Teardown – Inner Distortions

Teardown – Inner Distortions
Inverse Records, 2013

Weer een van de duizenden female fronted gothicbandjes. Als je hoopt dat deze band iets uitzonderlijk goeds, of totaal vernieuwends doet, stop dan hier met lezen. Dat doen ze namelijk niet.

Wat doet Teardown dan wel? Catchy deuntjes schrijven in de eerste plaats, iets dat altijd goed scoort binnen dit genre. Een ander opvallend punt is de variatie die op Inner Distortions te vinden is. Naast de standaard gothic metal, zijn er ook wat rustigere passages te vinden, die wat meer aan alternatieve bands als Rasputina doet denken. Of dat positief is, is natuurlijk subjectief, maar ik vind het in ieder geval jammer dat deze stukjes zo zeldzaam zijn.

Dit niet in de laatste plaats omdat het aparte stemgeluid van zangeres Katja juist in deze stukjes het beste tot zijn recht komt. De zang op Inner Distortions heeft aardig wat tijd nodig om te wennen, en dat is jammer, aangezien juist in dit genre toegankelijkheid een van de belangrijkste selling points is.

Het lukt Teardown niet om boven de middenmoot uit te stijgen, maar met Inner Distortions bereikt de band wel de bovengrens van ‘gemiddeld’. Het voornaamste advies dat ik deze band mee kan geven: doe wat rustiger aan met de zang (en dan vooral die afschuwelijke uithalen, die obligaat lijken te zijn geworden voor de gothic metal van tegenwoordig).

Teardown - Inner Distortions

Tracklisting:

  1. My Cave
  2. Dead Cry For the Sun
  3. Glas Idol
  4. Fire In Her Eyes
  5. Horns
  6. Blank Faces
  7. The Deserted
  8. Cold Rooms
  9. Everything Ends Here

Line-up:

  • Mika Laine – Bass
  • Arto Pieksämäki – Drums
  • Sami Ahmaoja – Guitars
  • Pipsa Niemi – Keyboards
  • Katja Pieksämäki – Vocals
  • Aapeli Kivimäki – Guitars

Links: