The Jokers – Rock ’n’ Roll Is Alive

The Jokers – Rock ’n’ Roll Is Alive
Cargo Records, 2013

Rock ‘n’ Roll Is Alive heet dit album. Aan The Jokers de taak om die uitspraak te bewijzen. En ik moet zeggen, de heren weten hun argumenten erg overtuigend te brengen.

Al vanaf de eerste tonen laten The Jokers horen dat ze de zenuwachtige maar strakke drums en scheurende bluesy gitaren goed in de vingers hebben zitten. Je waant je bijna in de hoogtijdagen van bands als Aerosmith en AC/DC. Maar hard raggen is niet het enige dat dit collectief kan: met Radio wordt duidelijk gemaakt dat ook de ballad niet buiten hun vermogens ligt.

Zelfs de productie van deze plaat neemt ons mee terug naar vervlogen tijden, toen muziek nog niet zo gepolijst klonk als wat nu de norm lijkt te zijn. Bijna alles aan Rock ‘n’ Roll Is Alive klopt, en dat zorgt voor een ruim half uur aan zeer prettige muziek. Veel langer dan een half uur had het overigens ook niet moeten zijn, want als enige minpuntje op The Jokers is op te merken dat er niet bijster veel gevarieerd wordt.

Zolang er nog bands als deze actief zijn, mag inderdaad gezegd worden dat rock ‘n roll nog leeft. En als de kwaliteit zo hoog blijft als op dit schijfje, mag dat van mij ook nog wel even zo blijven!

The Jokers - Rock ’n’ Roll Is Alive

Tracklisting:

  1. Silver City
  2. Rock ‘n’ Roll is Alive
  3. Radio
  4. Blood of Ox
  5. Night Driver
  6. Let it Rock
  7. Find My Way Home
  8. Sky Line
  9. N.Y.C.
  10. Bring Your Love Back to Me
  11. Dr Roack Head

Line-up:

  • Wane Parry – Vocals
  • Paul Hurst – Guitars
  • Simon Hurst – Bass
  • Chris Poole – Drums

Links: