Majalis – Cathodic Black

Majalis – Cathodic Black
Pulverised Records, 2013

Majalis is een nieuwe band maar de leden zijn al wat langer bezig in de muziekwereld. Tobias Netzell en Björn Petterson zitten namelijk ook in In Mourning, een band die al behoorlijk wat succes heeft geoogst in de metalwereld. Cathodic Black is de eerste EP van deze Zweden.

De EP opent met dramatische pianoklanken die alvast duidelijk maken dat Majalis niet voor de gezelligheid gaat. Net als In Mourning zet deze band een gevoel van tristesse neer maar dan gegoten in een postmetalvorm. De vocalen doen me stevig denken aan die van Cult Of Luna. Variaties in tempo zijn er amper te vinden, Majalis houdt het de gehele EP slepend.

Cathodic Black is een plaatje dat 26 minuten duurt maar toch vond ik hem aan de langdradige kant. De drie nummers zijn eigenlijk op hetzelfde stramien gebouwd. Het is erg sterk uitgevoerd en daar hoor je de ervaring van de bandleden. Er zijn ook stukken waar de band met iets interessants komt zoals de tribal drums in het midden van Altar. Maar over de gehele linie vind ik dat Cathodic Black niet veel toevoegt aan het huidige postmetallandschap. Het is zeker niet slecht, maar het springt er ook niet bovenuit.

Tracklisting:
Majalis - Cathodic Black

  1. Rusting Sun
  2. Altar
  3. Tooth And Bone

Line-up:

  • Tobias Netzell – Guitar, Keyboards, Vocals
  • Björn Petterson – Guitars, Keyboards, Vocals
  • Daniel Jansson – Bass, Vocals
  • Jonas Martinsson – Drums

Links: