Wall of the Eyeless – Wimfolsfestta

Wall of the Eyeless – Wimfolsfestta
Eigen Beheer, 2013

De Zweeds-Russische combinatie Wall of the Eyeless komt twee jaar na hun debuut met een tweede demo op de proppen: Wimfolsfestta. Through Emptiness toonde al aan dat deze band over heel wat potentieel beschikt, maar had te lijden onder een matige productie en een teveel aan ideeën.

Op Wimfolsfestta zet Wall of the Eyeless een veelbelovende stap voorwaarts. De productie is fel verbeterd en ook de nummers zijn iets beter gestroomlijnd. De beide heren beheersen hun instrumenten volledig en ook de grunt van SL is uitstekend. Toch zou een producer geen overbodige luxe zijn, om de heren zo nu en dan bij de les te houden. Flicker is namelijk een lang melodisch doom-/death-nummer, waarna The Longest Winter van start gaat als old school death om dan te vertragen richting doom. De laatste twee nummers gaan dan weer traag van start om naar het einde toe te versnellen. Ook wordt er hier gebruik gemaakt van matige cleane vocalen.

Hopelijk kan Wall of the Eyeless verder evolueren, want het potentieel voor een uitstekende melodeath-groep is zeker aanwezig. Laat de heren hulp zoeken bij het uitwerken van songs (met het werkelijk uitstekende Flicker als voorbeeld), en dan zit hier een uitstekende plaat in.

Tracklisting:
Wall of the Eyeless - Wimfolsfestta

  1. Flicker
  2. The Longest Winter
  3. Revulsion Fever
  4. Piercing Mist

Line-up:

  • Simon – Drums, Percussie
  • SL – Guitars, Bass, Vocals, Harmonica

Links: