Wolfs Moon – Curse The Cult Of Chaos

Wolfs Moon – Curse The Cult Of Chaos
Pure Underground Records, 2013

21 jaar zijn ze al bezig met het maken van metal. Zeven albums hebben ze op hun naam staan. Wolfs Moon is een doorzetter. De drummer en gitarist van de band zijn de kern en de vaste waarden, zij zijn er al van in den beginne bij. De zanger doet voor het eerst zijn ding bij Wolfs Moon.

Het is er vrij snel aan te horen dat de drummer en gitarist de dienst uitmaken bij Wolfs Moon. Ze zijn niet alleen het hardst in de mix gezet, hun niveau is tevens iets hoger dan de zeer matige bas en de abominabele zang. Dit is echt zo’n band die beter covers zou spelen, thuis, voor vrienden en sympathisanten. De nummers zijn te standaard voor woorden, alsof ze door een metal-autist in plaats van artiest geschreven zijn. Niets tegen mensen met autisme voor alle duidelijkheid, behalve als ze verantwoordelijk zijn voor het creatieve departement bij een Duitse metal-band, uiteraard. In dit geval is het een band die Amerikaanse power metal met thrashneigingen wil na-apen en daarin harder faalt dan een slappe lul op een gangbangmarathon. Curse The Cult Of Chaos voelt trouwens aan als een marathon met zijn twaalf nummer die het uur dik overschrijden.

Pijnlijk saai. Heel erg om deze veteranen zo te moeten afbreken, echt waar, ik hoop dan ook voor hen dat vorig materiaal stukken beter klinkt of dat ze tijdens de opnames gewoon een enorme offday hadden. Sorry Wolfs Moon, dit is echt onvoldoende.

Wolfs Moon200
Tracklisting:

  1. Dead Eyes – Blind Justice
  2. Corpses in Candlelight
  3. Curse the Cult of Chaos
  4. Undying Legends
  5. Apocalyptomania
  6. Moribund Vision
  7. Dynamo
  8. Young at Heart
  9. Ultra Rebel
  10. Omen of Nightfall
  11. Chaly Skull – Wing
  12. Boring Life of the Undead

Line-up:

  • Robert Rogge – Vocals
  • Gerd Simson – Gitaar
  • Andreas Rinke – Drums
  • Marco Dammann – Bas

Links: