Waco Jesus – Mayhem Doctrine

Waco Jesus – Mayhem Doctrine
Sevared Records, 2013

In Amerikaanse politieke kringen benoemt men zijn beleidsaccenten al gauw met de term ‘doctrine’. De laatste nieuwe staat in het vijfde partijprogramma de een negentienjarige grindcore-unie uit Illinois. Vergeet de Truman- of de Monroe-doctrine, de Mayhem Doctrine zult gij volgen! Verminking, chaos of buitensporig geweld zult gij in blinde willekeur toebrengen. Slagers zult gij daarvoor van hun verwerkingstuigen beroven. Op de Braziliaanse voetbalvelden – waar scheidsrechters in plaats van rode kaarten messteken uitdelen en zich vervolgens zelf laten vierendelen – weten ze al hoe het moet, nu de rest nog!

Geen seconde gaat verloren of de vleesetende akkoordenpeuzelingen klinken zich aan elkaar vast om de weldoordachte drumstromingen te besurfen. Justin DiPinto doet dat fantastisch. Eén ontketende dollemansriff geeft hij drie verschillende intensiteiten mee, door instinctief de blasthakselaar, de losse grooverotor of een set basdrumverorberingen open te trekken. Instant Gratification heeft zo’n riff die vertrekt als een grooveraket en dankzij zo’n dynamiekwijziging plots in een deathmetalkanon verandert. De roekeloze verpulvergrooves suizen uit het maalrad (gitaar) recht in de blastblender en komen eruit als vleespulp. Een gedempte keelmangel met sissende s-klank vreet het, kokend van woede, vol overtuiging op.

Deze doctrine kent geen zwakheden. Ze blijven de gehaktmolen riffvlees vers van de haak voederen en die er met een knetterende grooveswing weer uitstuwen. Hyper Dominant en het slotnummer leggen de pees er nog altijd even duchtig op. Gooi hier de overblijfselen van een Braziliaanse scheidsrechter in en de WK-burger kan gelijk in productie gaan. Vleesverwerkende grindcore van topkwaliteit!

Tracklisting
Waco Jesus - Mayhem Doctrine

  1. Mayhem Doctrine
  2. Going Viral
  3. Public Animal #1
  4. Instant Gratification
  5. Conspiracist
  6. Genital Grinder
  7. Hyper Dominant
  8. The Destruction Of Commercial Scum
  9. So Many Ways To Kill

Line-up:

  • Shane Bottens – Vocalen
  • Justin DiPinto – Drums
  • Kevin Menssen – Gitaar
  • Bruse Duncan – Basgitaar

Links: