The Brutal Deceiver – Go Die. One By One…

The Brutal Deceiver – Go Die. One By One…

Useless Pride Records, 2013

Frankrijk veert opnieuw recht in de vorm van The Brutal Deceiver. Niet zomaar een deceiver dus, het is een brutale. Wat ze beloven krijg je niet te horen. Ze beloven een mengvorm van hardcore en death metal. Wat je te horen krijgt is geen deathcore of metalcore, neen, hardcore en death metal.

Meteen begin ik al te zweten bij het vermoeiende geschreeuw van de zanger van de band, die vanaf het openingsnummer iedereen dood wenst. In een drukdoenerij van jewelste wordt nerveus op en neer gegroovet met melodische hardcore, een sludge-geluid en death metal. Neen, niet met death metal, ik hoor er geen death metal in. Stop met te zeggen dat hier death metal in zit. Het enige wat te horen is van extreme invloeden is een soort lompe djent en wat lompe versnellingen. Dat mag natuurlijk, daar niet van. Meer zelfs, ze zouden het beter zo benoemen (mits ze mij in de credits zetten natuurlijk).

Het technisch onderlegde gitaarwerk en de drukte op deze plaat, samen met de sludgerige dreun, maken van The Brutal Deceiver een fijne fysieke band die een brug slaat tussen de groovende melohardcore, postmetal en brutere metalcore. Nog meer de nadruk leggen op de drievuldige polyvalentie en we hebben iets om echt verrast bij te zijn.

Tracklisting:

The Brutal Deceiver

  1. Go Die
  2. Ghosts’ Whispers
  3. Disclosed Deception
  4. I Am (my own) Apocalypse
  5. Dismember Me
  6. IIIII I
  7. Loneliness
  8. We Are Legion
  9. JSTFU
  10. Legacy

Line-up:

  • Julien Monard Lacomblez – Guitar
  • Pierrick Bouilly – Guitar
  • Quentin Sauvé – Bass
  • Amaury Sauvé – Drums
  • Damien Lehay – Vocals

Links: